Tidak dinafikan tahun ni banyak betul iklan-iklan raya yang superb! Malah harus dipuji kualiti video, pelakondan konsep harus dipuji.

Astro juga tidak ketinggalan untuk melancarkan iklan sambutan Hari Raya Aidil Fitri yang menyentuh hat iberjudul ‘Kisah Benar Adli & Luqman : Dari Hati Ayah’.

Video Ayah Minta Maaf Buat Netizen Menangis

Video Ayah Minta Maaf Buat Netizen Menangis

Video Ayah Minta Maaf Buat Netizen Menangis

IKLAN

Iklan ini berkisahkan tentang perngorbanan seorang ayah bernama Encik Adli yang ingin menebus kesilapan lalu dan mengotakan semula janji terhadapa anaknya Luqman yang disahkan menghidapi masalah Autistik.
 
Menariknya, video ini berbeza sedikit berbanding iklan lain.

Bayangkan apa jadi apabila seorang ayah terpaksa melalui dugaan hidup untuk mendapatkan kemaafan daripda anak istimewanya itu.

IKLAN

Namun adakah Encik Adli dapat menunaikan apa yang dihajati? Jom tonton video di bawah ini

IKLAN

Sedih kan?

Sejak video ini ditayangkan di kaca televisyen dan dikongsi di media sosial, ia mendapat sabutan dan reaksi baik daripada pengguna media sosial. Malah, video yang mampu buatkan air mata kita mengalir ini juga mendapat perhatian dari netizen luar negara.

Menekankan kepentingan amalan memohon maaf di hari lebaran, Astro dengan tema ‘Kosong Kosong, Dari Hati’ meletakkan nilai kemaafan dalam bentuk sendiri.

Selain itu, Astro juga ingin menekankan elemen keihlasan dan kerendahan hati dalam tindakan kita. Malah, ia juga bakal memberi kesedaran dan membuka minda masyarakat agar lebih peka dan prihatin mengenai Autisme.