Berita baik buat penggemar juadah Pantai Timur, lebih 100 gerai bakal menanti pengunjung bersempena Pantai Timur Food Festival yang bakal berlangsung pada 29 September hingga 1 Oktober ini di Anjung Floria Persint 4, di Putrajaya.

Lebih menarik pengunjung boleh membawa seisi keluarga kerana masuk adalah percuma dengan pelbagai pilihan makanan serta gerai jualan.

Festival anjuran Mek Noor Nasi Dagang itu juga membariskan artis seperti Issey Fazlisham, Ani Mayuni, Ayu Damit, Syafiq Farhain, Aril Pilus, Haziq Rosebi dan Serina Redzuan yang turut sama-sama mencari rezeki dengan berniaga menu masing-masing.

Turut serta ialah Avaa Vanja, Balkish Semundur, Isma AF, Pupsa Gomen, Nazeera Sardi, Roslan Madun, Khairul Anuar dan pemegaruh media sosial Mami Dedi, termasuk Ustaz Akhil Hay serta penyampai radio Gegar, Shah.

“Umpamanya Bila Datang, Kita Macam…,” – Ani Maiyuni Teruja, Issey & Shafiq Farhain Antara Yang Turun Padang & Bakal Meriahkan Pantai Timur Food Festival “Umpamanya Bila Datang, Kita Macam…,” – Ani Maiyuni Teruja, Issey & Shafiq Farhain Antara Yang Turun Padang & Bakal Meriahkan Pantai Timur Food Festival 

“Saya bersama rakan artis dan pempengaruh lain teruja untuk sama-sama ikut serta dan berniaga sebab kita sedia maklum sebagai selebriti kita juga perlu turun padang dan bertemu empat mata dengan peminat.

IKLAN

“Meski hampir separuh jualan yang ditawarkan ialah menu Pantai Timur, namun festival ini turut membuka peluang kepada vendor lain untuk berniaga masakan daripada negeri lain juga. Umpamanya bila datang, kita macam ‘jelajah’ ke seluruh Malaysia untuk nikmati juadah,” kata Ani Maiyuni.

Selain gerai jualan makanan, aktiviti lain juga bakal diadakan seperti ceramah agama, demonstrasi masakan, jualan kraftangan, permainan tradisional, galeri dan pavilion setiap negeri pantai timur.

Wakil Mek Noor Nasi Dagang berkata, selain mempromosikan warisan dan tradisi pantai timur, festival itu juga membuka peluang kepada usahawan berminat untuk berniaga pada kadar sangat berpatutan.

IKLAN

“Lokasi yang dipilih juga strategik dan sesuai untuk semua peringkat umur untuk hadir serta beriadah dengan keluarga.

“Usahawan juga wajar merebut peluang ini kerana kita jangkakan bakal mendapat sambutan hangat dalam festival selama tiga hari itu.

“Kami juga mahu memperkenalkan lagi seni budaya tiga negeri Pantai Timur kepada orang ramai termasuk generasi muda dan pelancong,” katanya.

IKLAN

“Umpamanya Bila Datang, Kita Macam…,” – Ani Maiyuni Teruja, Issey & Shafiq Farhain Antara Yang Turun Padang & Bakal Meriahkan Pantai Timur Food Festival  “Umpamanya Bila Datang, Kita Macam…,” – Ani Maiyuni Teruja, Issey & Shafiq Farhain Antara Yang Turun Padang & Bakal Meriahkan Pantai Timur Food Festival 

Harga booth juga sangat berpatutan iaitu RM1,500 untuk tiga hari selain cabutan bertuah bernilai RM25,000 termasuk barangan elektrik, motosikal dan wang tunai turut ditawarkan.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini