Pelakon terkenal, Syafiq Kyle enggan mengulas lanjut mengenai kontroversi pembatalan majlis pernikahan bersama aktres, Mimi Lanayang sepatutnya berlangsung pada Ogos lalu.

Menurut Syafiq, dia berharap agar semua pihak dapat memberi ruangan terhadap isu bagi menghormati kedua-dua buah keluarga.

“Saya mengambil maklum dengan isu ini. Terima kasih kepada semua yang mengambil berat tentang saya dan pihak Mimi.

“Saya harap isu ini tidak lagi kita ulas dengan lebih lanjut sebab perkara ini melibatkan banyak pihak.

“Saya mengambil pendekatan ini untuk menghormati kedua-dua belah pihak. Kami sudah pun menyelesaikan perkara ini secara baik diantara kami,” katanya kepasa MH.

IKLAN

Syafiq berkata sedemikian ketika ditemui di majlis sidang media filem DOH yang berlangsung di ibu kota pada Sabtu.

Dalam pada itu, pelakon berusia 31 tahun ini turut memaklumkan dia dan Mimi kini memilih untuk mengambil masa sendiri dan memberi fokus kepada kerjaya serta keluarga.

“Saya rasa perkara ini tak diulas lanjut lagi pada peringkat seterusnya dan diharapkan tiada lagi follow up lanjut selepas ini. Itu sahaja jawapan saya.

IKLAN

“Buat masa sekarang, saya mengambil pendekatan untuk kami mengambil masa, dan ruang masing-masing untuk memberi fokus terhadap keluarga dan kerja,” ujarnya lagi.

Pada 11 Ogos lalu, Mimi yang merupakan pelakon filem Pusaka mengejutkan ramai apabila membatalkan majlis perkahwinan mereka yang sepatutnya berlangsung pada 18 Ogos ini.

IKLAN

Mimi bagaimanapun tidak berkongsi sebarang penjelasan lanjut mengenai pembatalan perkahwinan mereka.

Terdahulu, pasangan ini juga pernah putus cinta pada Mei 2020 selepas lima tahun bersama namun hubungan mereka kembali bertaut apabila berkongsi foto di media sosial.

Dalam perkembangan lain, filem Doh ini merupakan buah tangan pertama Syafiq bersama syarikat produksinya sendiri, Indigo Film.

Filem ini boleh ditonton bermula hari ini secara langganan menerusi platform penstriman, Tonton

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI