Pelakon Jasmin Hamid memuat naik sebuah video tular yang merakamkan seorang wanita sedang solat dan menari apabila terdengar lagu diputarkan.

Jelas pendakwah di dalam rakaman tersebut, solat merupakan ruang untuk seorang hamba tertemu tuhannya dan jangan sesekali berani mempermainkan Allah.

Lalu, bintang senior itu meminta golongan muda agar terus tetapkan iman dan jelasnya jangan sesekali berhibur dengan menggunakan nama tuhan.

“Allahuakhbar.. Alhamdulillah kerana ia tidak terjadi padaku dan keluarga ku dan berikanlah HidayahMu kepada dia.

“Hati-hati anak-anak dan adik-adik sekalian.. Banyak lagi cara untuk berhibur tanpa melibatkan Ugama terutama yang berugama Islam walau dari bangsa apa sekalipun.

IKLAN

“Minta Allah tetapkan Iman kita dan iman keluarga kita.

“Setiap apa juga kejadian, Allah tunjukkan pada hambaNya untuk uji Iman kita.. Yang baik kita jadikan contoh dan yang buruk, kita jadikan tauladan.

“Tolong jaga aib Ibu bapa sebab bila terjadi sesuatu yang tak baik, orang keliling sering salahkan Ibubapa. Padahal ibubapa dah bagi cukup Ilmu Agama.

IKLAN

“Salah kita sendiri bila kurang Iman di dada dan tersalah guna teknologi yang ada .. Walau bangsa apa sekalipun, jangan kita permainkan agama.

#allahmahamelihat #teenage #muhasabahdiri,” kongsi pelakon itu.

IKLAN
View this post on Instagram

Allahuakhbar.. Alhamdulillah kerana ia tidak terjadi padaku dan keluarga ku dan berikanlah HidayahMu kepada dia.. . . Hati-hati anak-anak dan adik-adik sekalian.. Banyak lagi cara untuk berhibur tanpa melibatkan Ugama terutama yang berugama Islam walau dari bangsa apa sekalipun .. Minta Allah tetapkan Iman kita dan iman keluarga kita.. . . Setiap apa juga kejadian, Allah tunjukkan pada hambaNya untuk uji Iman kita.. Yang baik kita jadikan contoh dan yang buruk, kita jadikan tauladan.. Tolong jaga aib Ibubapa sebab bila terjadi sesuatu yang tak baik, orang keliling sering salahkan Ibubapa.. Padahal ibubapa dah bagi cukup Ilmu Agama.. Salah kita sendiri bila kurang Iman di dada dan tersalah guna teknologi yang ada .. Walau bangsa apa sekalipun, jangan kita permainkan agama.. . #allahmahamelihat #teenage #muhasabahdiri

A post shared by jasminhamid (@jasminhamidjh) on

Menurut reaksi di ruang komen, kejadian tersebut berlaku di Indonesia dan pelakunya sudah ditangkap pihak berkuasa.

“ Tolong Jaga Aib Ibu Bapa…,” – Jasmin Hamid Kongsi Hal Wanita Permainkan Solat, Rayu Berhibur Jangan Libatkan Agama “ Tolong Jaga Aib Ibu Bapa…,” – Jasmin Hamid Kongsi Hal Wanita Permainkan Solat, Rayu Berhibur Jangan Libatkan Agama “ Tolong Jaga Aib Ibu Bapa…,” – Jasmin Hamid Kongsi Hal Wanita Permainkan Solat, Rayu Berhibur Jangan Libatkan Agama

Foto : Instagram Jasmin Hamid