Berbakat dalam bidang nyanyian, pelakon Tiz Zaqyah bagaimanapun tidak berniat meneruskannya sebagai kerjaya.

Tambahan pula, bintang yang dikenali menerusi drama bersiri Nur Kasih ini mempunyai perasaan gemuruh yang teruk apabila berhadapan dengan audiens.

Tiz Zaqyah Alami Masalah Darah Gemuruh Yang Teruk

“Saya minat muzik tapi tiada jiwa terhadapnya. Lagipun, saya sangat gemuruh bila di atas pentas. Belum lagi menyanyi, saya dah mengigil-gigil,” katanya kepada Media Hiburan.

Pada masa sama, pelakon Lara Cinta Ameena ini mengakui dia berada dalam keadaan zon selesa sekali gus meranapkan keinginannya.

IKLAN

“Saya tahu saya harus keluar dari zon selesa dan cuba sesuatu yang baru seperti menyanyi atau mengacara. Tapi, saya tak pandai!” katanya sambil ketawa.

Pun begitu, pemilik nama sebenar Siti Zaqyah Abdul Razak ini ini berharap impiannya itu akan menjadi kenyataan dan berdoa ada seseorang akan ‘menolaknya’ untuk merealisasikan hasrat itu.

“Insya-ALLAH, jika keadaan memerlukan, saya akan mencubanya tapi tak tahu pula bila,” katanya.

Tiz Zaqyah Alami Masalah Darah Gemuruh Yang Teruk

Dalam pada itu, pelakon drama Kusinero Cinta teringin menjayakan filem atau drama biografi atau biopik sebagai usaha mencabar kemampuan diri.

IKLAN

Katanya, keinginan itu begitu menebal lantaran merasakan watak yang perlu dibawa oleh setiap pelakon dalam genre sedemikian bukan mudah dan sangat mencabar.

“Ia perlu kajian sebaiknya agar karakternya sama dengan watak individu dalam cerita asal,” jelasnya Tiz yang agak selektif terhadap tawaran dan skrip demi memastikan kepuasan berlakon tercapai.

Tiz Zaqyah Alami Masalah Darah Gemuruh Yang Teruk

IKLAN

Terbaru, selebriti berusia 29 tahun ini bakal muncul dalam supertelefilem Memori Pajeri Nanas di samping Alif Satar dan Siti Saleha.

“Jalan ceritanya yang berbeza buat saya tertarik. Sebab itu saya terima tawaran ini.Lagipun, jalan ceritanya berkisar kepada keadaan dalam rumah tangga hari ini.

“Ini juga kali pertama saya berlakon dengan Alif dan dia memang pelakon yang sangat bagus dan baik,” katanya.

Memori Pajeri Nanas boleh ditonton menerusi tempahan di Astro First Eksklusif, saluran 480 mulai 20 Julai depan.

Teks Oleh: Ayu Zainal

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI