Awal semalam, pelakon yang juga isteri kepada Shaheizy Sam, Syatilla Melvin ada berkongsi mengenai pengalamannya saat bersalinkan anak kedua, Sarima Samheizy.

Kongsinya seperti yang ditulis menerusi Instagram, ibu kepada dua cahaya mata itu memberitahu, pada peringkat awal dia memang berhajat untuk melahirkan anak kedua secara normal.

“Bila anak2 lena,baru la boleh tulis panjang2 sikit..ok nak share pengalaman czer kali ke2 dgn hampa semua.asalnya mmg niat nak sgt beranak normal!tpi allah dh tetapkan apa yg terbaik utk tilla?thank u allah. Pendekkan cerita, bila last2 trimester sebelum beranak,perut makin besaq,parut czer lama start rasa nyilu bila bersin atau batuk. Tak sakit tapi nyilu.

“So aku ni duk start la imagine time nk teran anak nnti klu beranak normal,mampoih kalau luka lama tekoyak lagumana?takkan sakit ataih bawah!so tilla decide utk czer sebb xmau ambik risiko.bnda pertama tilla pesan dgn doc fauziah, “doc apa jadi skalipn, tlg kemaskan jahitan perut saya” dan keputusan yg aku buat mmg menyelamatkan nyawa baby!sebab time doc belah perut,sarima dah terbelit tali pusat dh (2kali pusing)allahuakhbar,”kongsi Tilla.

Serentak dengan situasi berkenaan, Tilla turut menyatakan rasa debar. Malah pembedahan yang dijalankan kali ini juga berbeza berbanding sebelumnya.

“Bedebar tuhan je tahu.baby boleh lemas weii kalau lambat!plus kali ni punya czer lain mcm sikit,aku rasa pisau laluuu ataih kulit weiiii!!tp tak sakit laa,cuma terasa mmg ada bnda lalu dan ditoreh,pisau la apa lagi bodo oi doc potong gunting semua tilla rasa,cuma tak sakit!siap ada bau hangit kulit lagi?dan alhamdulillah allah permudahkan semua bnda!

“Hari ke 2 dah boleh bgun begerak mcm biasa tanpa rasa sakit!!pegalaman czer lepas byk mengajar sebenarnya!dan 1 ja nk pesan,BERANAK CZER TIDAK SETERUK YG DI GEMBAR GEMBURKAN! Mind set kita no1!klu fikir sakit,sakit la jadinya.

“Tilla mmg dri awal dh ready mental fizikal walau apapun jdi.serah semua pada allah ok♥️apa2 pun,utk xmau bgi nervous, kita touchup la mulut dgn lipmatte @kekasih_hq ? #ayaqmatakegembiraanbilatengokmukaanak,” tulisnya panjang lebar.

View this post on Instagram

Bila anak2 lena,baru la boleh tulis panjang2 sikit..ok nak share pengalaman czer kali ke2 dgn hampa semua.asalnya mmg niat nak sgt beranak normal!tpi allah dh tetapkan apa yg terbaik utk tilla?thank u allah♥️pendekkan cerita, bila last2 trimester sebelum beranak,perut makin besaq,parut czer lama start rasa nyilu bila bersin atau batuk.tak sakit tapi nyilu.so aku ni duk start la imagine time nk teran anak nnti klu beranak normal,mampoih kalau luka lama tekoyak lagumana?takkan sakit ataih bawah!so tilla decide utk czer sebb xmau ambik risiko.bnda pertama tilla pesan dgn doc fauziah, “doc apa jadi skalipn,tlg kemaskan jahitan perut saya”?dan keputusan yg aku buat mmg menyelamatkan nyawa baby!sebab time doc belah perut,sarima dah terbelit tali pusat dh (2kali pusing?)allahuakhbar.bedebar tuhan je tahu.baby boleh lemas weii kalau lambat!plus kali ni punya czer lain mcm sikit,aku rasa pisau laluuu ataih kulit weiiii!!tp tak sakit laa,cuma terasa mmg ada bnda lalu dan ditoreh,pisau la apa lagi bodo oi?doc potong gunting semua tilla rasa,cuma tak sakit!siap ada bau hangit kulit lagi?dan alhamdulillah allah permudahkan semua bnda!hari ke 2 dah boleh bgun begerak mcm biasa tanpa rasa sakit!!pegalaman czer lepas byk mengajar sebenarnya!dan 1 ja nk pesan,BERANAK CZER TIDAK SETERUK YG DI GEMBAR GEMBURKAN! Mind set kita no1!klu fikir sakit,sakit la jadinya..tilla mmg dri awal dh ready mental fizikal walau apapun jdi.serah semua pada allah ok♥️apa2 pun,utk xmau bgi nervous, kita touchup la mulut dgn lipmatte @kekasih_hq ? #ayaqmatakegembiraanbilatengokmukaanak

A post shared by S Y A T I L L A M E L V I N (@samtilla) on

Terdahulu, Syatilla dan Sam mengumumkan kelahiran cahaya mata kedua mereka itu pada 17 April lalu. Mereka berkahwin pada 8 Februari 2016 dan dikurniakan cahaya mata lelaki sebelum ini, Syeriv Samheizy pada 9 Mei 2017.

Foto: Instagram Syatilla Melvin

 

Apa Kata Anda