Penyanyi, Amylea Azizan berkongsi khabar duka selepas memaklumkan bapanya, Azizan Zainal Abidin telah menghembuskan nafas terakhir, petang Rabu.

Menurut Amylea, pemergian bapanya itu sememangnya agak sukar untuk diterimanya, lebih-lebih lagi selepas pelbagai dugaan yang harus mereka lalui bersama sebelum ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amylea (@amyleaazizan)

“Assalamualaikum, ayah saya yang saya cintai dan kasihi telah meninggalkan kami buat selama-lamanya. Mohon sedekahkan doa buat Azizan bin Zainal Abidin.

“Dia adalah seorang suami dan ayah yang sangat baik dan bertanggungjwab. Sama-sama kita doakan rohNya dikalangan orang-orang beriman.

“I have lost him forever. No greater pain than losing a father or a mother.Allah SWT saja yang tau dugaan demi dugaan. My father is gift Allah lend to me and i cannot be more grateful for having such a great father,” tulisnya.

“Terlalu Banyak Budi Belum Saya Balas,” – Selepas Bertarung Nyawa Di Hospital, Bapa Amylea Azizan Meninggal Dunia

IKLAN

Perkhabaran sedih itu dikongsikan sendiri oleh penyanyi lagu Kendati ini menerusi Instagram.

Dalam pada itu, Amylea memaklumkan dirinya juga terkilan kerana merasakan menyifatkan dia masih belum cukup untuk membalas segala jasa arwah bapa selama ini.

“Thank you Allah for all the years given to me, thank you for making me his daughter, i am so proud of him. I love him so so muchh.

“Terlalu banyak budi belum saya balas. I am hoping to be reunited in the life after. Doakan lah dia ya. Saya merayu sedekahkan doa buat dia. He is such a kind person.

IKLAN

“Azizan B Zainal Abidin 20 March 1959 – 11 August 2021. Ampunkan salah silap, halalkan makan minumnya. Sekiranya ada hutang-hutang yang saya tak tahu, tolomg khabarkan pada saya” luahnya lagi.

“Terlalu Banyak Budi Belum Saya Balas,” – Selepas Bertarung Nyawa Di Hospital, Bapa Amylea Azizan Meninggal Dunia

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen dan rakan artis turut menzahirkan rasa dukacita selain turut mwndo semoga bapanya itu ditempatkan dikalangan orang-orang beriman.

IKLAN

“Salam takziah Amy. Semoga Allah ampunkan dosa-dosanya dan tempatkannya di sisi yang beriman. Al-Fatihah.

“Allahuakbar, Al-Fatihah. Salam takziah Amylea dan sekeluarga. Moga uncle bersama dengan golongan yang beriman.

“Al-Fatihah. Semoga the whole family you kuat sayang. Especially you. Be strong for them,” antara komen-komen netizen di laman Instagram.

“Terlalu Banyak Budi Belum Saya Balas,” – Selepas Bertarung Nyawa Di Hospital, Bapa Amylea Azizan Meninggal Dunia

Terdahulu, bapa kepada Amylea telah pun dimasukan ke Institut Jantung Negara dan ditempatkan di Unit Rawatan Koronari (CCU) selepas mengalami beberapa komplikasi disebabkan jangkitan kuman sejak seminggu yang lalu.

Sumber: