Pelakon, Adam Corrie merakamkan penghargaannya kepada pemimpin-pemimpin terhadulu kerana membenarkan nenek moyangnya menetap di Tanah Melayu.

Katanya, dia bersyukur kerana pemimpin terdahulu turut memberikan kewarganegaraan kepada nenek moyangnya untuk terus hidup di negara aman ini sehingga sekarang.

View this post on Instagram

Alhamdulillah, Terima kasih kerana terima nenek moyang saya dtg menetap di Tanah Melayu dan berikan kewarganegaraan kpd nenek moyang kami. Saya sentiasa menghormati hak-hak istimewa org Melayu. Hormat tuan rumah. #sayaCinaMuslim #terimakasih . . “Hai manusia, sesungguhnya Kami menciptakan kamu dari seorang laki-laki dan seorang perempuan dan menjadikan kamu berbangsa-bangsa dan bersuku-suku supaya kamu saling kenal-mengenal. Sesungguhnya orang yang paling mulia diantara kamu disisi Allah ialah orang yang paling takwa diantara kamu. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal.” (Surah Hujurat ayat 13) #sayaBukanUstaz . Saya (50) & mak (74) saya ingin ucapkan terima kasih sekali lagi. Kita hormat hak orang, orang akan hormat hak kita ? . Senyum selalu Selalu bersangka baik InsyaAllah hati tenang ? #adamcorrie . P/s: jgn berpolitik di ig saya. Saya hanya ingin ucap terima kasih shj.

A post shared by Adam Corrie (@adamcorrielee) on

“Alhamdulillah, Terima kasih kerana terima nenek moyang saya dtg menetap di Tanah Melayu dan berikan kewarganegaraan kpd nenek moyang kami. Saya sentiasa menghormati hak-hak istimewa org Melayu. Hormat tuan rumah. #sayaCinaMuslim #terimakasih .

IKLAN

“Hai manusia, sesungguhnya Kami menciptakan kamu dari seorang laki-laki dan seorang perempuan dan menjadikan kamu berbangsa-bangsa dan bersuku-suku supaya kamu saling kenal-mengenal. Sesungguhnya orang yang paling mulia diantara kamu disisi Allah ialah orang yang paling takwa diantara kamu. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal.” (Surah Hujurat ayat 13),” tulisnya.

Tambah Corrie, dia akan sentiasa menghormati hak istimewa orang Melayu selain meminta orang ramai supaya selalu bersangka baik sesama manusia.

“Saya (50) & mak (74) saya ingin ucapkan terima kasih sekali lagi. Kita hormat hak orang, orang akan hormat hak kita. Senyum selalu. Selalu bersangka baik. InsyaAllah hati tenang

IKLAN

“P/s: jgn berpolitik di ig saya. Saya hanya ingin ucap terima kasih sahaja,” katanya lagi.

Di ruangan komen, rata-rata netizen bersetuju malah, kagum dengan perkongsian daripada Corrie itu.

IKLAN

“Terima Nenek Moyang Menetap di Tanah Melayu, Saya Sentiasa Menghormati Hak Istimewa Orang Melayu,”- Adam Corrie Hormat ‘Tuan Rumah’, Sebab Apa?

“Terima Nenek Moyang Menetap di Tanah Melayu, Saya Sentiasa Menghormati Hak Istimewa Orang Melayu,”- Adam Corrie Hormat ‘Tuan Rumah’, Sebab Apa?

Bagi MH, sebagai sebuah negara yang berbilang bangsa dan agama, hormat-menghormati itu perlu untuk mengekalkan keharmonian negara.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI