Keletah bersahaja pasangan pempengaruh dan usahawan popular, Aleeya Zailan dan suaminya, Azri Aziz yabg sinonim disapa Big Boss sering mencuri perhatian wargamaya.

Malah, sesi siaran langsung ketika memasak yang dilakukan pasangan bahagia ini turut sama menerima pelbagai reaksi positif di media sosial.

Jadi tidak hairanlah sekiranya apa yang dilakukan itu menarik minat ramai untuk terus mengikuti, sekaligus ada yang menberikan hadiah (gift) ketika sesi siaran langsung dijalankan.

Bagaimanapun, pasti ada yang tidak tahu, amaun hadiah yang diberikan pengguna media sosial itu dikumpul mereka, seterusnya digunakan ke arah kebaikan oleh pasangan ini.

Aleeya Zailan Tukar ‘Gift’ Jadi Duit, Panjangkan Pahala Dengan Menderma Aleeya Zailan Tukar ‘Gift’ Jadi Duit, Panjangkan Pahala Dengan Menderma

“Alhamdulillah ramai yang menyokong malah kadang-kadang saya sendiri terdiam dan terharu dengan sokongan yang diberikan.

“Mereka tidak lokek memberikan hadiah kepada saya setiap kali saya live dan setiap hadiah yang diberikan itu mewakili nilai ringgit tertentu,” kongsi Aleeya.

IKLAN

Artikel Berkaitan;

“Moga Allah Buka Seluasnya Rezeki, Founder Yang Humble,” – Aleeya Zailan & Suami Masak 340 Kilogram Sotong Buat Sedekah Masjid

Pernah Beri Rumah Bagi Tujuan Kebajikan & Amal Sedekah Tiap Jumaat; Aleeya Zailan Percaya Berkat Bisnes

Lantaran itu, Aleeya dan suami sepakat menggunakan hasil hadiah itu untuk disumbangkan ke saluran yang disasarkan.

IKLAN

Ini kerana bagi mereka usaha murni itu secara tak langsung dapat memanjangkan pahala buat pengikutnya selain dimanfaatkan sebaik mungkin.

Bukan hanya kutipan hadiah berkenaan, Aleeya dan suami turut menambah sumbangan dengan wang peribadi mereka sendiri.

Aleeya Zailan Tukar ‘Gift’ Jadi Duit, Panjangkan Pahala Dengan Menderma Aleeya Zailan Tukar ‘Gift’ Jadi Duit, Panjangkan Pahala Dengan Menderma

“Alhamdulillah saya diberikan rezeki yang murah, jadi hadiah itu saya kongsikan kepada mereka yang memerlukan. Pada masa sama saya panjangkan sedekah pengikut saya kepada pihak tertentu.

IKLAN

“Bagi saya, apabila menderma dan membantu mereka yang memerlukan. Itulah antara kepuasan saya dan suami dapat rasakan,” katanya yang turut sinonim membantu anak-anak yatim dan golongan asnaf.

Malah baru-baru, pemilik jenama terkenal, Avenys ini juga mencuri perhatian apabila memasak sendiri hidangan untuk disumbangkan kepada masjid dalam kuantiti yang besar.

Video berkenaan menerima jutaan tontonan di platform TikTok.

@aleeyazailanavenysterima kasih atas pemberian gifts2 di tiktok selama ini😭 mungkin ramai yang tak tau kemana perginya semua duit gift yang korang bagi tu. inilah dia.. Aleeya dermakan balik. whatever u give me, i give it back to you dalam bentuk pahala😭 semoga berkat rezeki kite semua ya 😭♬ Syukur Alhamdulillah – Wafiq Azizah

Di dalam video berkenaan, Aleeya dan suami dirakam memasak sendiri 340 kilogram sambal sotong bagi diagohkan kepada penduduk bersempena dengan sambutan Maulidur Rasul.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI