Komposer dan penyanyi Aiman Sidek berlapang dada meski sedih m apabila naskhah Cinta Sejati gagal berada dalam senarai semi final Muzik-Muzik 37 (MM37) seperti yang diumumkan baru-baru ini.

Aiman menerusi hantaran yang dikongsikan di Instgram meluahkan, meskipun lagu tersebut menerima lebih 10 juta tontonan di YouTube selain dua juta pendengar di platform digital, namun ia tidak cukup bagi pengikut untuk mengundi di carta MM37.

“Impian terkubur again. Walaupun juara carta di beberapa radio, almost 10 milion views di youtube dan 2 milion listener di digital platform, cinta sejati tak ada undian di carta Muzik-Muzik.

“I dun have enough followers bila bersangkut tentang undian. Really dun know how to grow my followers supaya ada impak bila tentang undian.

“13 tahun mencuba berbagai cara, dan alhamdulillah this year Cinta Sejati akhirnya diterima. Panjang perjalanan. But still cannot make it to semi final.

IKLAN

“Its sad. Really sad. Sebab saya tak tahu lagi bila karya saya akan diterima seperti Cinta Sejati,” tulisnya.

IKLAN

Aiman pada masa sama mengucapkan terima kasih atas doa baik-baik serta titipan semangat yang diterimanya.

“Thank you yang DM doakan Cinta Sejati. Sangat hargainya. But the truth is saya tiada kuasa undian. In malaysia muzik, followers akan menentukan perjalanan kariermu. Sebab bila berkisar tentang undian, nescaya yang ramai followers akan berikan impak yang lebih besar.

IKLAN

“Alhamdulillah Cinta Sejati dapat menambat hati ramai pendengar. Dan hopefully 1 day dapat menambat hati pendengar untuk follow saya dan seterusnya undi saya di mana2 platform.

“Thank you again yang sentiasa support Cinta Sejati. Maaf kerana Cinta Sejati cannot make it to semi Muzik-Muzik. Jumpa untuk karya seterusnya,” tulisnyq lagi.

Terdahulu, karya berkenaan yang tular meluas di platform sosial media, terutamanya di TikTok gagal ke peringkat semi final MM37 bersama 30 karya lain.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI