“Tenanglah Duhai Suami,” – Menangis Di Tikar Sejadah, Suami Abby Abadi Panjat Doa Kesihatan Bayi D

Berkongsi momen personal mengadap Yang Maha Esa, suami Abby Abadi, Faizal Zakaria bermunajat kepada Allah SWT agar memberi kesihatan terbaik untuk bayinya yang baru lahir secara pra-matang.

Atas ujian yang diturunkan, tiada apa yang dipintanya selain dipermudahkan urusan bayi lelaki yang digelar Baby D.

“Kepada Mu kami bersujud, Kau tunaikan setiap pemintaan kami ini…berikan kesihatan yang terbaik untuk Baby D kami

“RepostBy @abby_abadi112: ““Setiap kesulitan pasti ada kemudahan” Semat dalam hati, kita antara yg terpilih.. ALLAH uji sebab ALLAH sayang @jaiezzany.

“Pergilah pada hambaku lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana AKU ingin mendengar rintihannya” (HR Tabrani dari Abu Umamah).

IKLAN

“ALLAH uji sebab ALLAH tahu kita mampu melaluinya. ALLAH uji sebab ALLAH rindu dengan suara kita.

“Tenanglah duhai suami, terima ujian ia dengan redha dan ikhlas. “Setiap Kesulitan pasti ada kemudahan”. Yakinlah dgn ALLAH yg Maha Berkuasa lagi Maha Mencintai hamba2NYA.

“Bila diuji dengan kesakitan, inilah yg membuat kita saling menghargai & mengajar kita untuk jadi lebih kuat. Ujian inilah sebenarnya mematangkan untuk kita terus melalui kehidupan yang lebih mencabar dimasa2 akan datang. Doakan lah kami. Tak lalu jalan ni, kami takkan pernah tahu setakat mana “kekuatan” yg kami ada.

“Kami mengadu padamu ALLAH, kerana KAU lah sebaik-baik tempat mengadu. Menangis saat bersama. Memang tak tertahan dah air mata ini… Ketika ujian inilah sebenarnya KAU mengukur iman kami, semakin dekat atau jauh darimU .
Doakan kami Sahabat. Ada yg kami tak mampu nk kongsikan dalam waktu ini. Hanya mengharapkan doa dari anda semua untuk mengubah takdir Baby kami .
Terusss kuat ye suami.

“Semoga kita sama2 terus kuat utk terima apa sahaja yg ALLAH tentukan. #MohonTerusDoa #UntukBabyDkami” (via #InstaRepost @AppsKottage),” kongsi Faizal mengulang siar post Abby di Instagram miliknya.

View this post on Instagram

Kepada Mu kami bersujud…Kau tunaikan setiap pemintaan kami ini…berikan kesihatan yang terbaik untuk Baby D kami . RepostBy @abby_abadi112: "“Setiap kesulitan pasti ada kemudahan” Semat dalam hati, kita antara yg terpilih.. ALLAH uji sebab ALLAH sayang @jaiezzany ♥️ . “Pergilah pada hambaku lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana AKU ingin mendengar rintihannya” (HR Tabrani dari Abu Umamah) . ALLAH uji sebab ALLAH tahu kita mampu melaluinya. ALLAH uji sebab ALLAH rindu dengan suara kita 🤕 . Tenanglah duhai suami, terima ujian ia dengan redha dan ikhlas. "Setiap Kesulitan pasti ada kemudahan". Yakinlah dgn ALLAH yg Maha Berkuasa lagi Maha Mencintai hamba2NYA . Bila diuji dengan kesakitan, inilah yg membuat kita saling menghargai & mengajar kita untuk jadi lebih kuat. Ujian inilah sebenarnya mematangkan untuk kita terus melalui kehidupan yang lebih mencabar dimasa2 akan datang. Doakan lah kami. Tak lalu jalan ni, kami takkan pernah tahu setakat mana “kekuatan” yg kami ada 😫 . Kami mengadu padamu ALLAH, kerana KAU lah sebaik-baik tempat mengadu. Menangis saat bersama. Memang tak tertahan dah air mata ini… Ketika ujian inilah sebenarnya KAU mengukur iman kami, semakin dekat atau jauh darimU . Doakan kami Sahabat. Ada yg kami tak mampu nk kongsikan dalam waktu ini. Hanya mengharapkan doa dari anda semua untuk mengubah takdir Baby kami . Terusss kuat ye suami 😭 . Semoga kita sama2 terus kuat utk terima apa sahaja yg ALLAH tentukan 😢😭😭 #MohonTerusDoa #UntukBabyDkami" (via #InstaRepost @AppsKottage)

A post shared by Faizal Zakaria (@jaiezzany) on

IKLAN

Terdahulu, Abby selamat melahirkan bayi lelaki pada 27 September lalu pada usia kandungannya enam bulan selepas mengalami ‘turun darah’ kerana bacaaan darah tinggi yang meningkat.

Abby mendirikan rumah tangga dengan Faizal Zakaria pada 14 Ogos 2015.

Abby dan Faizal turut mempunyai dua orang anak angkat bernama Muhammad Daiyan Fayyad dan Maisara Dayana Fathia.

Foto : Instagram Faizal Zakaria