Menerusi perkongsian di laman Instagram Datuk Prof Dr Muhaya Mohamad, diberitakan cucunya, Muhammad baru sahaja menghembuskan nafas terakhir sebentar tadi.

“Innalillahiwainnailaihirajiun. Telah kembali ke Rahmatullah Cucunda kami putera pada Aiman dan Atiyah jam 9.50 pagi tadi di PPUKM. InsyaAllah solat jenazah akan di dirikan di Masjid Sg Ramal Luar, Kajang selepas solat zohor. Jenazah dijangka sampai ke masjid 12 insyaAllah,” kongsinya.


Menerusi perkongsian beberapa jam lalu, penceramah hebat ini menyatakan sistem sokongan hayat cucunya juga telah dihentikan pada jam 9.00 pagi selepas segala usaha dilakukan tidak berjaya.

IKLAN

“Assalamualaikum wbt semua sahabat yang dikasihi kerana Allah. InsyaAllah Pagi ini jam 9 akan di offkan ventilator atau life support system kerana dijangkakan telah habis usaha kita sebagai makhluk. Semoga semua mendoakan ketabahan Atiyah, Aiman dan anak anak serta keluarga kami dan semakin dikuatkan keimanan ketakwaan dan akhlak dalam menghadapi hadiah dari Allah yang Maha Baik, Maha Penyayang, Maha Mengetahui. Tkasih banyak atas segala doa yang ikhlas dan kasih sayang yang berpanjangan hingga ke syurga,” tulisnya lagi.

IKLAN


Muhammad merupakan anak kepada Dr Noor Atiyah Azmi dan Aiman. Dr Atiyah merupakan anak kedua Prof Muhaya dan suami.

IKLAN

Foto : Instagram Prof Muhaya

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI