“Telah Check In Di Syurga Abadi,”- DSV Sebak, Masih Terasa Kehilangan Sahabat, Allahyarham Faziani

Meski pemergian pengasas kecantikan Dnars Skincare, Hajjah Faziani Rohban sudah dua hari, namun masih ramai yang meratapi kesedihan.

Perkara itu termasuklah usahawan dan penyanyi Datuk Seri Vida yang dikongsikannya di Instagram.

“Kenapa saya tak bole MOVE ON lg..

Hanya Allah swt yang tahu..

dalam hati ni..

“BERBAUR BAUR PERASAAN SAYA.. wahai sahabatku..

kehilangan yg tiada ganti..

Semalam Tidur awal

dlm keadaan nangis

Sedar tidur..

IKLAN

Tersentak lagi,, Terbayang wajah sahabat yg baik

Suara dia.. kesantunan arwah .

“Saya tak mahu HITAMKAN gambar ni..

BIAR dia kekal berseri..dinegeri ABADI..

“Siapa yg kehilangan

PAsti rsa sakit..

Sy pula, tak berkesempatan

Menziarah ke pusara arwah.

“Tapi saya pasti Kamu

WANITA YANG KEMATIANNYA DISAMBUT OLEH PARA MALAIKAT DI ALAM BARZAH DGN TABURAN BUNGA…VVIPNYA DI ALAM SANA..KAMU TELAH ??CHECK IN DI SYURGA ABADI…PASTI…

“Semoga SYURGA TERTINGGI buatmu

Sy pasti malaikat dan ahli2 syurga bersamamu.

IKLAN

TENANG & AMAN DI SANA..

AL FATIHAH..

“Ambilah contoh apa yg telah arwah buat..

Banyak bersedekah..Jariah tanpa hirau lelah,” tulisnya.

View this post on Instagram

Kenapa saya tak bole MOVE ON lg.. Hanya Allah swt yang tahu.. dalam hati ni.. . BERBAUR BAUR PERASAAN SAYA.. wahai sahabatku.. kehilangan yg tiada ganti.. Semalam Tidur awal dlm keadaan nangis Sedar tidur.. Tersentak lagi,, Terbayang wajah sahabat yg baik Suara dia.. kesantunan arwah . . Saya tak mahu HITAMKAN gambar ni.. BIAR dia kekal berseri..dinegeri ABADI.. . . Siapa yg kehilangan PAsti rsa sakit.. Sy pula, tak berkesempatan Menziarah ke pusara arwah. . Tapi saya pasti Kamu WANITA YANG KEMATIANNYA DISAMBUT OLEH PARA MALAIKAT DI ALAM BARZAH DGN TABURAN BUNGA…VVIPNYA DI ALAM SANA..KAMU TELAH ??CHECK IN DI SYURGA ABADI…PASTI… . . Semoga SYURGA TERTINGGI buatmu Sy pasti malaikat dan ahli2 syurga bersamamu. TENANG & AMAN DI SANA.. AL FATIHAH.. . Ambilah contoh apa yg telah arwah buat.. Banyak bersedekah..Jariah tanpa hirau lelah.. . ??❤❤❤❤ ._Katakanlah kita dah mati, kalau Allah bg kita peluang utk hidup balik dan boleh buat satu amalan sahaja, apakah amalan yang kita akan buat?_ _Adakah solat?? Baca Quran? Selawat? Sedekah? Atau puasa?_ . . _*KENAPA SI MATI LEBIH MEMILIH UNTUK BERSEDEKAH SEANDAINYA DIA DIKEMBALIKAN KE DUNIA?*_ _*Satu*_ _Sebagaimana firman Allah, "…wahai Tuhanku, alangkah baiknya Engkau lambatkan kedatangan ajalku ke suatu masa yg sedikit saja lagi, supaya aku dpt bersedekah….." -(surah al munafiqun:10)_ _?✏Sedangkan dia tidak pun berkata "supaya aku dapat mengerjakan umrah" atau "supaya aku dpt solat" atau "supaya aku dpt berpuasa"?_ _?✏Seorang ulama berkata, "Tidaklah seseorang yg tlh mati itu menyebut utk bersedekah melainkan kerana kehebatan pahala yg telah dilihatnya selepas kematiannya.."_ _*Dua*_ _Maka hendaklah kamu perbanyakkan sedekah kerana sesungguhnya seorang mu'min akan berada di bawah teduhan pahala sedekahnya pada hari kiamat nanti._ _*Tiga*_ _Bersedekahlah utk saudaramu yg tlh pun meninggal dunia kerana sesungguhnya mereka amat berharap utk kembali ke dunia utk bersedekah dan melakukan amalan soleh._ _*Empat*_ _Oleh itu realisasikanlah harapan mereka. Dan latihlah anak2mu supaya membiasakan diri dgn bersedekah._ _*Lima*_ _Bersedekahlah.. Sesungguhnya Allah memberi ganjaran kpd org yg bersedekah._ .

A post shared by Dato' Seri Dr. Hajah Vida (@datoserivida) on

Terdahulu, Allahyarham terlibat dalam kemalangan jalan raya yang melibatkan kereta yang dipandunya dengan lori di Pattani,Thailand.

Jenazah dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Kedamit, Wakaf Bharu,Kelantan.

“Telah Check In Di Syurga Abadi,”- DSV Sebak, Masih Terasa Kehilangan Sahabat,  Allahyarham Faziani“Telah Check In Di Syurga Abadi,”- DSV Sebak, Masih Terasa Kehilangan Sahabat,  Allahyarham Faziani“Telah Check In Di Syurga Abadi,”- DSV Sebak, Masih Terasa Kehilangan Sahabat,  Allahyarham Faziani

Video : IG DSV.