Tular di media sosial sejak semalam apabila hashtag #10YearsChallenge menjadi trending lalu turut dikongsi pengguna media sosial.

Lantas, ada yang telah berkongsi foto-foto throwback pada tahun 2009 dan membuat perbandingan terhadap gambar masa kini (2019).

Bagaimanapun, Pencetus Ummah (PU) Amin telah memberi teguran terhadap setiap posting yang dikongsikan setiap individu.

“10 tahun lepas . 10 tahun lepas mana reti nak ambil gamba elok elok . Tak ada potrait . Yang ada telefon kawan . 10 tahun lepas semasa tahun 1 di Al Azhar Mesir . Berat dulu 55kg , berat sekarang 58kg…

IKLAN

Dalam pada itu, Amin juga ada memberi nasihat agar setiap posting #10YearsChallenge tiada unsur yang membawa kepada keburukan.

“Tak salah nak throwback, tapi yang baik baik sahaja diceritakan l. Kisah silam yang tak baik haram diceritakan . Kerana Allah telah menutup keaiban diri kita , jangan kita sesekali membongkarnya,” jelas Amin.

IKLAN

Menerusi ruangan komen pula, ramai yang bersetuju dengan pendapat Amin itu.

“Tak Salah Nak Throwback, Tapi…,” – Ini Penjelasan PU Amin Bila Ramai Sahut Cabaran #10YearsChallenge 

IKLAN

“Tak Salah Nak Throwback, Tapi…,” – Ini Penjelasan PU Amin Bila Ramai Sahut Cabaran #10YearsChallenge  “Tak Salah Nak Throwback, Tapi…,” – Ini Penjelasan PU Amin Bila Ramai Sahut Cabaran #10YearsChallenge  “Tak Salah Nak Throwback, Tapi…,” – Ini Penjelasan PU Amin Bila Ramai Sahut Cabaran #10YearsChallenge 

Nyata, #10YearChallenge itu menyaksikan banyak perbezaan yang dikongsikan netizen menerusi media sosial.

Foto : Instagram PU Amin

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI