Minggu lalu, penyanyi Stacy Anam ada menganjurkan majlis ulang tahun kelahirannya yang ke-29 tahun selain meraikan tahun kesebelasnya dalam industri seni tempatan.

Sambutan yang telah diadakan pada hujung minggu lalu itu turut dihadiri kelab peminatnya di Mega Glory Hall, Ostia, Bangi.

View this post on Instagram

Alhamdulillah happy birthday to me di event meet and greet anjuran @teamsgs semalam🤩💃🏻 Terima kasih sgs i sayang uols semuaaa🥰🥰 Semoga ikatan kita menjadi semakin kuat dan paling manang lagi pasni Aaminn❤️❤️ Event semalam memang sangat happening tahniah kepada semua yang terlibat dan terima kasih kepada semua yang datang meriahkan majlis semalam!!😘😘 #18.08 . . Sesi Ramah Mesra bersama Stacy, Ulang Tahun ke 11 dalam industri & Sambutan Hari Lahir Stacy! 🦋♥️ • Tarikh: 18 Ogos 2019 Masa: 3 PM Lokasi: Mega Glory Hall, Ostia Bangi • In Collaboration with: 👗: @annayhusin 👡: @annayhusin Stylist: @yondan0510 Designer: @hasfitriyusof Venue: @megagloryhall Food & Catering: @megaeventcatering Deco by: @nasgreatidea_weddings @nasgreatidea_milium Cakes: @cakes.by.kekly @tjcakenpastries Ticket & Backdrop Design: @hawa_photographydesign Backdrop: @arttouchcreative Door Gift: @popandgo.gourmet (Popcorn) @goodies_gift_ (Cookies) @soapcess_malaysia (Mini soap bar) Paperbag: @paperbag_wanprintingsolution Photographer: @zonan.evolution @2mpictures Event Planner: @nh.stylish Videographer: @gme_malaysia Photobooth: @izzecube Desserts: @apambaliksk (Apam balik) @cateringicecreamrizqie (Ice cream) @hayatulshamila_baker (Slice cake) @kembang_cendol (Cendol) • @teamsgs @kimcylovers @stacyfrenz_ @rnrofficialpage #MeetandGreetwithStacy #Stacyturns29 #DancingInYourFantasy

A post shared by Ummu Shaikhah Stacy Anam (@stacyanam) on

Lalu awal semalam, penyanyi Not For Sale ini menitip pula dedikasi istimewa buat suaminya, penyanyi dan komposer, Akim Ahmad. Terdahulu, pasangan ini telah pun melayari bahtera perkahwinan lebih tiga tahun lalu.

Bersama dua keping foto berdua yang dimuat naik, Stacy atau nama Islamnnya, Ummu Syaikhah Stacy Anam memaklumkan, suaminya itu ada meluahkan rasa sedit kerana tidak menghadiahinya apa-apa bersempena dengan hari jadinya yang lalu.

“Siapa cakap Savo saya kuyush tidak tagap tu ah? X nampak kah parit ninin dia yang luas terbentang tu chinggg. Dia sedih tiada apa yang dapat dibagi di harijadi saya haritu. Hari-hari pun u dah bagi i kehidupan yang bermakna untuk memori kehidupan i ni ying.

“I bersyukur sangat. Alhamdulillah ada u dan anak-anak adalah hadiah yang cukup untuk i senyum dan bersyukur setiap hari. Biarlah dugaan dan ujian datang mencuba kita ni dijadikan iktibar dalam kehidupan kita untuk menjadi manusia yang lebih teliti dan berfikiran rasional lepas ni,” tulis Stacy optimis.

Malah kongsinya lagi, dia turut mengharapkan agar rumah tangga yang dibina kekal positif dan harmoni.

“Bila kita selalu mengalah dan bersabar tu tidak bermakna kita nak jadi orang bodoh tapi cukup untuk kita nak cakap kita tenang2 saja. Hidup kena positif dan harmoni, Buang air yang keruh dan tukar dengan air yang dah ada Filter.

“Yang penting kena selalu saling mengingati antara satu sama lain In Sha Allah cepat atau lambat kita pasti dapat impian kita sama2 as long as kita sentiasa ikhlas, mencari rezeki yang halal dan jangan ambil hak orang.

“Duit boleh dicari Insyallah, tapi kehidupan yang Harmoni dan dapat senyum bersama orang2 yang ikhlas berjuang bersama kita tu bukan senang. Dan kita bersyukur dengan orang2 yang ada di dalam lingkungan tu.

“Alhamdulillah, terima Kasih untuk lagu Yang Satu u tujukan untuk i tu Ying. Terasa seperti bidadari cantik pula bila kena tuju lagu ke kita ni chingg hahahha.

“Siapa yang sudah dengar lagu Yang Satu dari Akim & the majistret haritu? Sweet untuk buat penghargaan bini-bini kan. Xyah handbag bagai untuk i ying cukup lah untuk jiwa emas yang u berikan pada i selama ni. Alhamdulillah,” tulis Stacy panjang lebar.

View this post on Instagram

Siapa cakap Savo saya kuyush tidak tagap tu ah? X nampak kah parit ninin dia yang luas terbentang tu chinggg😝 Dia sedih tiada apa yang dapat dibagi di harijadi saya haritu. Hari-hari pun u dah bagi i kehidupan yang bermakna untuk memori kehidupan i ni ying. I bersyukur sangat🥰 Alhamdulillah ada u dan anak-anak adalah hadiah yang cukup untuk i senyum dan bersyukur setiap hari. Biarlah dugaan dan ujian datang mencuba kita ni dijadikan iktibar dalam kehidupan kita untuk menjadi manusia yang lebih teliti dan berfikiran rasional lepas ni. Bila kita selalu mengalah dan bersabar tu tidak bermakna kita nak jadi orang bodoh tapi cukup untuk kita nak cakap kita tenang2 saja😌 hidup kena positif dan harmoni, Buang air yang keruh dan tukar dengan air yang dah ada Filter👍🏻 Yang penting kena selalu saling mengingati antara satu sama lain In Sha Allah cepat atau lambat kita pasti dapat impian kita sama2 as long as kita sentiasa ikhlas, mencari rezeki yang halal dan jangan ambil hak orang. Duit boleh dicari Insyallah, tapi kehidupan yang Harmoni dan dapat senyum bersama orang2 yang ikhlas berjuang bersama kita tu bukan senang. Dan kita bersyukur dengan orang2 yang ada di dalam lingkungan tu Alhamdulillah… Terima Kasih untuk lagu Yang Satu u tujukan untuk i tu Ying. Terasa seperti bidadari cantik pula bila kena tuju lagu ke kita ni chingg hahahha😝 Siapa yang sudah dengar lagu Yang Satu dari Akim & the majistret haritu? Sweet untuk buat penghargaan bini-bini kan😍 Xyah handbag bagai untuk i ying cukup lah untuk jiwa emas yang u berikan pada i selama ni❤️ Alhamdulillah.. #mestihidungsayaikutkembang😆 #lakibinichunli #jiwangjiwanglukk #akubersyukur

A post shared by Ummu Shaikhah Stacy Anam (@stacyanam) on

Dalam perkembangan lain, bintang yang sinonim dengan skil tarian memukau ini hadir dengan single terkini, Khayal. Malah muzik video rasminya juga sudah pun dilancarkan menerusi YouTube sejak tiga minggu lalu.

Sehingga kini, ia sudah pun mendapat tontonan lebih 500,000 tontonan.

Foto: Instagram Stacy