“Tak Pandai Bangun Tidur Je Dekat Rumah,” – Zaman Sekolah Dah Jual Buku Mewarna, Pen… Linda Rafar Akui Suka Kerja & Cari Duit Sendiri Sejak Dulu

Pelakon dan penyanyi, Linda Rafar menyifatkan minatnya yang mendalam terhadap bidang perniagaan sebenarnya telah pun dipupuk sejak di bangku sekolah lagi.

Menurutnya, pelbagai jenis perniagaan telah dimulakannya sewaktu di sekolah antaranya dengan menjual buku mewarna, pelekat, pen dan bermacam-macam lagi demi untuk mencari duit poket sendiri.

Jelas Linda lagi, kencintaannya itu mungkin mengikut cara Allahyarham bapa yang sukakan bisnes.

“Linda suka berkerja. Suka biz and suka cari duit sendiri.

IKLAN

“Masa sekolah lagi dah pandai cari duit berniaga buku colouring, sticker, pen dan etc.

“Maybe terikut cara arwah abah yang suka biz. Until today Linda tak pandai bangun tido je kat rumah,” tulisnya.

Pada masa sama, niatnya menyertai bidang perniagaan juga bertujuan untuk membantu orang lain untuk sama-sama berjaya ke arah kehidupan yang lebih baik.

“Idea datang sampai tak boleh tido, selagi tak berjaya buat sesuatu benda-benda baru selagi tu linda tak berhenti berusaha.

“So tak mustahil la till now tak tido lagi ni. Macam-macam idea sampai ni tapi yang pastinya niat Linda satu je nak jadi seseorang yang mampu membantu orang lain untuk  sama-sama berjaya dalam hidup.

“Di bulan ramadhan doakan niat ini di makburkan Allah SWT,” jelasnya lagi.

IKLAN

Kisah tersebut dikongsikan anggota kumpulan Elite itu di akaun Instagram miliknya.

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen memuji semangat tinggi Linda selain turut mendoakan semoga dirinya sentiasa sukses dalam apa jua bidang yang diceburinya.

sumber: Instagram Linda Rafar