“Tak Boleh Jatuh, Tak Boleh Terhantuk,” – Mateen Dibenar Keluar Hospital, Ameera Zaini Pohon Doa Anak Lelaki Sentiasa Di Bawah LindunganNya

Usahawan dan hos, Ameera Zaini meluahkan kesyukuran apabila anaknya, Mateen dibenarkan pulang selepas dirawat di Unit Rawatan Rapi, baru-baru ini.

Walau bagaimanapun, anaknya masih perlu pantauan rapi dan tidak boleh jatuh atau terhantuk.

“Alhamdulillah Mateen dah boleh balik rumah. Terima kasih semua yang doakan Mateen. Sekarang perlu monitor di rumah je.

“Tak boleh jatuh, tak boleh terhantuk. Ya Allah semoga Mateen Hasnor Rozaini sentiasa dibawah lindungan Allah, and may the injuries heal faster, Amin Ya Rabbal Alamin,” kongsinya.

Terdahulu, anak kepada pengacara CJ WOW Shop itu mengalami keretakan dan pendarahan di kepala selepas terjatuh di kerusi.

Ameera pada masa turut berkongsi situasi yang berlaku terhadap anak lelakinya, sejurus insiden tersebut berlaku.

IKLAN

“Alhamdulillah Mateen is showing a positive progress. Ramai yang DM, komen, text tanya khabar and doakan kami.

“Terima kasih banyak2 atas doa kalian.
Mateen jatuh macam mana? Sebenarnya kami pun tak pasti. Masa kejadian Meera kat atas, Hasnor pulak baruuu je sampai atas nak letak barang.

“Pastu kitorang dengar bunyi kuat. Mateen jatuh kerusi.

“Mateen tak pengsan, dia menangis je tak berhenti. Lepas sejam dia muntah and then tidur masa waktu berbuka. Lepas berbuka, kami tak sedap hati so we decided to bring him to the hospital.

“Dalam perjalanan tu dia bangun and macam biasa je siap menari dengar lagu.

“Lepas jumpa doctor, kitorang balik and monitor kat rumah. Kat rumah dia okay, pastu dia nak makan apple. Lepas makan tu dia muntah lagi. Pastu minum air pun muntah.

“Tak fikir panjang kami bawa ke hospital semula, buat CT Scan. Masa tu dah midnight dah.

“Pukul 4am camtu doc bgtau ada keretakan dekat skull & sedikit bleeding. Ya Allah memang gugur jantung Meera.

“Esok paginya neurosurgeon datang and explain dekat kami, lepas tu Mateen dihantar ke ICU untuk pantau simptom dia at least 24 hours.

IKLAN

“Alhamdulillah dalam 24 hours tu Mateen tak muntah, eating well, boleh ketawa, responsive. Pagi tadi 2nd CT Scan was done.

“Based on the result, size darah beku static and not expanding — doctor kata no surgery needed cuma kena terus pastikan pendarahan betul2 dah berhenti.

“Sekarang Mateen dah pindah ke wad biasa, dah makin stable, cheerful, makan pun banyak. Mohon semua kalau sudi selitkan Mateen Hasnor Rozaini dalam doa kalian ya.

“Semoga Mateen Hasnor Rozaini semakin pulih, semoga blood clot tu dissolve cepat2 & retak tu sembuh naturally. Amin ya Rabbal Alamin,” kongsinya pada entri terdahulu.

View this post on Instagram

Alhamdulillah Mateen is showing a positive progress. Ramai yang DM, komen, text tanya khabar and doakan kami. Terima kasih banyak2 atas doa kalian. Mateen jatuh macam mana? Sebenarnya kami pun tak pasti. Masa kejadian Meera kat atas, Hasnor pulak baruuu je sampai atas nak letak barang. Pastu kitorang dengar bunyi kuat. Mateen jatuh kerusi. Mateen tak pengsan, dia menangis je tak berhenti. Lepas sejam dia muntah and then tidur masa waktu berbuka. Lepas berbuka, kami tak sedap hati so we decided to bring him to the hospital. Dalam perjalanan tu dia bangun and macam biasa je siap menari dengar lagu. Lepas jumpa doctor, kitorang balik and monitor kat rumah. Kat rumah dia okay, pastu dia nak makan apple. Lepas makan tu dia muntah lagi. Pastu minum air pun muntah. Tak fikir panjang kami bawa ke hospital semula, buat CT Scan. Masa tu dah midnight dah. Pukul 4am camtu doc bgtau ada keretakan dekat skull & sedikit bleeding. Ya Allah memang gugur jantung Meera. Esok paginya neurosurgeon datang and explain dekat kami, lepas tu Mateen dihantar ke ICU untuk pantau simptom dia at least 24 hours. Alhamdulillah dalam 24 hours tu Mateen tak muntah, eating well, boleh ketawa, responsive. Pagi tadi 2nd CT Scan was done. Based on the result, size darah beku static and not expanding — doctor kata no surgery needed cuma kena terus pastikan pendarahan betul2 dah berhenti. Sekarang Mateen dah pindah ke wad biasa, dah makin stable, cheerful, makan pun banyak. Mohon semua kalau sudi selitkan Mateen Hasnor Rozaini dalam doa kalian ya. Semoga Mateen Hasnor Rozaini semakin pulih, semoga blood clot tu dissolve cepat2 & retak tu sembuh naturally. Amin ya Rabbal Alamin ❤️

A post shared by AMEERA ZAINI ® (@ameerazaini) on

Foto : Instagram Ameera Zaini