Pengacara dan pelakon, Uyaina Arshad meluahkan rasa syukur apabila ibu serta kakaknya telah selamat menerima suntikan pertama vaksin Covid-19 di Universiti Malaya (UM), hari ini.

Dalam pada itu, Uyaina ada berkongsi cerita pengalaman ibu dan kakaknya ketika mengambil vaksin tersebut yang nyata tidak memberikan rasa kesakitan.

“I am so proud of you mom, @farahalwafa She just had her first dose of vaccine at Universiti Malaya with my sister @najlaumairaarshad.

“The best part is when I asked her, “how was the jab?” And she said, “Tak sedar pun kena cucuk. Tahu2 dah habis je. Doktor pun baik sangat.” Alhamdullilah..,” tulisnya.

IKLAN

Bagaimanapun, pengacara rancangan Wanita Hari Ini berasa kecewa apabila dia tidak berjaya mendaftar pengambilan vaksin selepas laman sesawang pendaftaran vaksin tersebut mengalami masalah teknikal.

IKLAN

“Walaupun tadi kecewa lah jugak sebab lama sangat cuba nak register vaccine for diri sendiri, tapi tak lepas2. Dah macam The Hunger Games pulak Harap sangat sistem dapat diperbaiki dan semua orang dapat access kepada vaksin dengan cepat.

“Tapi tetap bersyukur sebab Ummi & kakak saya dah vaccine. Tunggu giliran saya pulak lepas ni Semoga urusan kita semua dipermudahkan aamin #vaccinated,” tulisnya lagi.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UA (@uyainaarshad)

Foto: Instagram Uyaina Arshad