“Tak Banyak, Sedikit Mampu Ringankan Beban,” – Azharina Ambil Inisiatif Anjur Konsert Amal ‘Online’, Hasil Jualan 100 Peratus Buat…

Penyanyi yang juga juara program Gegar Vaganza (GV) musim ketiga, Azharina Azhar terpanggil untuk menganjurkan sebuah konsert amal secara dalam talian pada 23 Oktober depan.

Konsert Amal Unplugged Azharina & Friends yang bakal berlangsung selama dua jam terbitan syarikat Azharina Entertainment itu turut mendapat kerjasama daripada Azharina Angels, Kacang Network dan  Pertubuhan Kebajikan Persaudaranman Elit Jaz Malaysia (ECJ Cares).

Menurut Azharina yang lebih 20 tahun terlibat dalam dunia nyanyian, dia berasakan sudah tiba masa untuknya memberikan sesuatu yang bermanfaat kepada masyarakat terutama yang sedang bergelut dan memerlukan bantuan.

“Konsert ini bertujuan membantu mangsa banjir di Sabah khususnya di daerah Kota Kinabalu, Penampang dan Tuaran, Sabah.

“Di samping itu, sumbangan ikhlas yang diterima menerusi penganjuran konsert ini juga akan disalurkan 100 peratus kepada mereka yang terjejas kerana pandemik.

“Tak banyak, sedikit pertolongan kita ini mampu meringankan beban mereka yang memerlukan,” katanya.

IKLAN

Bintang yang sinonim menerusi lagu Elergi Sepi ini juha menambah, dia berharap agar konsert berkenaan mampu menjadi titik tolak permulaan yang baik untuk semua.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azharina Azhar (@azharina_a)

“Terutamanya untuk industri hiburan selepas hampir dua tahun terjejas dengan pandemik. Begitu juga dengan kerjaya seni saya sendiri,” katanya lagi.

Azharina bakal berkongsi pentas bersama barisan artis lain seperti Ayu Damit, Lan Solo, Syura, Dia Fadila, Bob Yusof, Fanzi Ruji, Kozae, Santiana, Rosario, Dabre Sia, Yunk G, Nadeem dan Vicha Barbie.

“Saya bakal menyanyikan lagu sendiri dan penyanyi lain. Malah akan berduet dengan artis lain juga. Secara keseluruhan ada sekitar 16 lagu untuk tempoh dua jam itu,” katanya menerusi tiket konsert yang dijual pada harga RM25 itu.

IKLAN

“Konsert ini akan dipancarkan menerusi aplikasi Zoom kepada pembeli tiket. Malah pembeli tiket konsert ini juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah.

“Mereka juga layak membuat undian mengenai lagu apa yang bakal saya nyanyikan pada konsert itu nanti. Kita hanya jual 1000 tiket saja, berdasarkan siapa cepat dia dapat,” katanya.

Sebarang informasi mengenai konsert tersebut boleh merujuk kepada akaun media sosial Azharina Azhar.