Juri tetap Gegar Vaganza musim keeenam (GV6), Datuk Ramli Ms menyifatkan tahap keyakinan para peserta final musim ini perlu dititik berat bagi memastikan persembahan mereka kekal baik ketika ia bersiaran secara langsung.

Malah jelasnya lagi ketika sidang media, sebagai pengarah muzik yang bersama mereka sepanjang sesi latihan, tahap keyakinan itu berubah-ubah mungkin berpunca dari beberapa faktor.

“Tahap keyakinan. Saya pengarah muzik untuk GV dan sudah tentu ketika sesi latihan sebelum konsert itu, saya saya tahu di mana tahap persembahan mereka ketika sesi latihan dan konsert sebenar.

IKLAN

“Akan tetapi dalam kebanyakannya dari segi konsistensi tu, ketika buat persembahan secara langsung mungkin disebababkan rasa gementar keyakinan itu hilang. Mereka harus ada sisi konsisten itu” katanya.

Terdahulu, pentas akhir minggu depan bakal menyaksikan enam bintang berentap bagi merebut gelaran juara GV2019 iaitu Naqiu, Hady Mirza, Jatt Ali, Nurfatima, Sham Visa dan One Nation Emcees.

IKLAN

Dalam pusingan separuh akhir malam tadi, Wann yang mendendangkan dua buah lagu iaitu Ku Gembira Di Sampingmu dan Dua Insan (duet bersama Zarul Umbrella) meraih kedudukan ketujuh.

Sementara , Noorshila Amin yang menyampaikan lagu Kerana Terpaksa dan Dialah Di Hati (duet bersama Ifa Raziah) turut berada di kedudukan tercorot dan gagal menambat hati, sekaligus membuatkan dua nama mereka diumumkan sebagai peserta tersingkir.

IKLAN

Pusingan separuh akhir GV2019 diadili Datuk Ramli MS, Hetty Koes Endang dan juri jemputan Datuk M. Nasir.

https://www.facebook.com/mediahiburan/videos/2525463741066769/

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI