Ditemui sewaktu sidang media tergempar membabit dakwaan menipu stokis, Fattah Amin turut mengulas kehidupan rumah tangga yang disifatkan paling bahagia dalam hidup.

Ulasnya, di sebalik kejayaannya kini, Fazura adalah wanita yang banyak mendorong kehidupannya kini.

Meletakkan skala kebahagiaan, pelakon Hero Seorang Cinderella itu memberikan markah maksimum yang menggambarkan rumah tangganya.

Kalau bagi skala bahagia 1 to 10 tu, 10 la. Kalau 1 to 100 tu, 200%.

IKLAN

“Ini mungkin doa daripada peminat, keluarga. Alhamdulillah Allah makbulkan. Saya bahagia dengan isteri saya. 

“Fazura banyak membantu saya. Kan orang cakap, di sebalik kejayaan seorang lelaki ada wanita. Wanita itu adalah Fazura.”

IKLAN

Tidak mengelak apabila diaju soal zuriat, ulasnya lagi, dia sedar akan keprihatinan peminat namun semuanya atas kuasa Allah.

Saya tak salahkan orang untuk tanya soalan itu. Bila kita tak kahwin, orang tanya bila nak kahwin. Bila dah kahwin, orang tanya bila nak ada anak.

IKLAN

“Kami sama-sama berusaha tapi rezeki tu datang daripada Allah Taala. Doakan supaya Fattah dan Fazura dapat baby tak lama lagi,” katanya yang bakal melancarkan lagu duet bersama isteri berjudul Paling Sempurna.

Hanya tertawa saat diajukan persoalan mengenai kewujudan buku kedua, jelasnya, penulisan buku bukan keutamaan dan tiada dalam perancangan setakat ini.

Kata-kata cinta bersama Fazura. So far tak ada lagi perancangan keluarkan buku, just fokus kepada lakonan dan nyanyian,” tuturnya menamatkan perbualan.