“Susah Lagi Untuk Artis Mengaku Tak Terjejas,” – 2 Tahun Waktu ‘Dirompak’, Imran Ajmain Tekad Mahu Buat ‘Comeback’

Penyanyi, Imran Ajmain mengakui waktunya selama dua tahun ini seakan dirompak dek kerana fasa pendamik ekoran penularan Covid-19.

Menurut Imran, segala perancangan melibatkan kerjaya seninya seperti promosi lagu serta konsert jelajah telah terganggu sepanjang tempoh yang mencabar ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IMRAN AJMAÏN (@imranajmain)

“Tak mungkin ada sesiapa boleh kata mereka tidak dirompak masa dan usia selama dua tahun lebih sudah ini. Lagi-lagi mereka dalam kesusahan atau jatuh susah disebabkan pandemik ini.

“Susah lagi untuk artis mengaku tidak terjejas memandangkan selama ini content ceria memanjang show sana sini.

“Bila lagu “Intan Dan Perak” saya keluar bulan 3 tahun 2019, kemudian dirakam MV, kemudian bercita-cita tinggi nak ulangi persembahan jelalah seperti dulu — “100 Days Acoustic Tour” (2011), “Setulus Kasih Tour” (2015), dan anjur konsert lagi seperti “10 Tahun Pertama” (2018).

“Namun, ditunda dari bulan ke bulan hingga sudah. Lalu, dibatalkan terus dengan ketibaan Cik Corona,” katanya menerusi hantaran di laman Instagram.

IKLAN

Enggan mengalah, penyanyi lagu, Seribu Tahun ini bertekad untuk bangkit semula menyusun perjalanan seninya kembali.

“Pros: Streaming naik, views naik, virtual shows bermula. Cons: Tidak dapat buat promosi seperti dulu, shows dibatal, penaja juga lingkup.

“Saya rasa sudah sampailah masanya pemuzik seperti saya bangkit semula; buat lagu baru, keluar content baru, aktif seperti dulu lagi.

“Lagi-lagi lihat orang lain masuk pertandingan, keluar lagu baru, mula buat show sini sana. Tapi cakap senang, nak buatnya susah…yang teramat.

“Jadi apa saya nak buat? Saya nak claim balik lah dua tahun yang sudah ni. Promote balik lagu lama tu yang tak tercapai nak promote dulu. Nyanyi balik lagu ini di show-show saya yang sekarang ni,” kongsinya lagi.

Katanya lagi, dia kini sedang sedaya untuk kembali berdisiplin demi kelancaran misinya itu.

“Buat content balik yang tak buat dulu. Boleh ke? Passion ada. Niat ada. Disiplin kena cari dulu. InsyaAllah saya cuba lah. Baru lah nanti dapat ilham berkarya lagi.

IKLAN

“‘Selamat Ulang Tahun Sayang’ dah cecah lebih 1,000,000 streaming di Spotify. Hasil dari orang semua bosan work-from-home di rumah.

“Ada nampaklah hikmah disebalik detik-detik gelap tu. Next, lagu mana? Stream “Intan Dan Perak”. MV coming soon,” ujarnya lagi.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata peminat menzahirkan rasa teruja dan turut tidak sabar untuk melihat Imran kembali aktif menyanyi.

Dalam perkembangan lain, Imran memaklumkan dia bakal melancarkan muzik video lagu terbarunya yang berjudul Intan Dan Perak dalam masa yang terdekat.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber: Instagram Imran Ajmain