“Suruh Bapak Jaga Kejap…,” – Bukan Mengeluh Jaga Anak, Shakilla Khoriri Bilang Hati-Hati Bila Berkata

Tidak pernah sesekali mengeluh dengan kepenatan membesarkan anak, Shakillah Khoriri menjelaskan kalanya dia perlu meluahkan rasa yang terbuku di hati.

Tambahnya, biarpun hanya sekadar di rumah, namun jangan sesekali menyangka si ibu hanya duduk diam tanpa berbuat apa-apa.

Sorang dah makan dan mandi.
Sorang Tak makan lagi, tak mandi lagi.
Layan Tuan Puti @ameenasofia_ berhibur sambil tak nak ditinggal.

“Rutin harian setiap pagi tanpa jemu.
Rutin bila bebas dari KERJA. Rutin yang lebih penat dari shooting pagi ke subuh.

"Kadang nangis sendiri dalam hati sebab terlalu penat. Bukan budak ni memenatkan tapi tanggungjawab aku nak pasti kan segalanya OK untuk budak ni.

"Penat bukanlah budak ni selalu menangis, kadang menangis boleh kira bila.

“Terkenang pulak macam mana emak3 dulu hiburkan kita tanpa cartoon dan gadget. Pasti lebih memenatkan.

IKLAN

“Malu pulak rasa aku bila perkataan penat tu muncul dalam benak fikiran aku.
Apa lah sangat anak sorang kalau nak dibandingkan dengan emak2 dulu yang anak2nya berderet. Kan ?!

TAK.bukan mengeluh tapi saja share.
at least orang lelaki yang terbaca posting ni yang dah berkawin atau tidak. Faham
," tegasnya.

Malah, ibu beranak satu ini turut memberitahu, tidak perlu untuk membandingkan antara satu sama lain.

"Aku tahu, posting ni on behalf emak2 di serata dunia. Anak je lain2 tapi PENAT tu sama. Jangan tanya penat apa. Nampak rehat je kat rumah. Banyak tidur.
Makan pun order.

“Eh suruh bapak jaga kejap, kadang anak makan pun tak cukup, tidur pun tak cukup, tempat tukar pampers anak pun macam dilanda tsunami. So tak payah nak sembang bab lain2 sebab pasti alasannya tak sempat nak buat anak nangis. SEE !

“So berhati2 nak bercakap pasal seorang emak kalau awak sendiri pun gagal untuk jadikan semuanya PERFECT! Untung kalau ada suami yang membantu dan meringankan rasa PENAT.

"“Hoi…ni bukan mengeluh. Tak mungkin mengeluh untuk anak. Never. Cuma aku kan manusia. Ada rasa semua tu.

IKLAN

"Hati2 juga jari nak comment, make sure cermin didepan. Tengok diri sendiri dan family sendiri. THEN boleh comment.

Relax …..ni pengalaman aku.
Siapa yang rasa sama, kita GENG !
Siapa yang belum ada anak better DIAM !

“Sebab kau tak rasa PENAT yang menghiburkan. PENAT berpahala.

“Main badminton 3 jam belum tentu penat yang murni. Hiking gunung semalaman belum tentu kepuasan yang MURNI.

“So tak ada keluhan. Cuma kongsi rahsia penat yang MURNI,” jelasnya panjang lebar.

#• . Sorang dah makan dan mandi. Sorang Tak makan lagi, tak mandi lagi. Layan Tuan Puti @ameenasofia_ berhibur sambil tak nak ditinggal. . Rutin harian setiap pagi tanpa jemu. Rutin bila bebas dari KERJA. Rutin yang lebih penat dari shooting pagi ke subuh. Kadang nangis sendiri dalam hati sebab terlalu penat. Bukan budak ni memenatkan tapi tanggungjawab aku nak pasti kan segalanya OK untuk budak ni. Penat bukanlah budak ni selalu menangis, kadang menangis boleh kira bila. . . Terkenang pulak macam mana emak3 dulu hiburkan kita tanpa cartoon dan gadget. Pasti lebih memenatkan. . Malu pulak rasa aku bila perkataan penat tu muncul dalam benak fikiran aku. Apa lah sangat anak sorang kalau nak dibandingkan dengan emak2 dulu yang anak2nya berderet. Kan ?! . TAK.bukan mengeluh tapi saja share. at least orang lelaki yang terbaca posting ni yang dah berkawin atau tidak. Faham. Aku tahu, posting ni on behalf emak2 di serata dunia. Anak je lain2 tapi PENAT tu sama. Jangan tanya penat apa. Nampak rehat je kat rumah. Banyak tidur. Makan pun order. . Eh suruh bapak jaga kejap, kadang anak makan pun tak cukup, tidur pun tak cukup, tempat tukar pampers anak pun macam dilanda tsunami. So tak payah nak sembang bab lain2 sebab pasti alasannya tak sempat nak buat anak nangis. SEE ! . So berhati2 nak bercakap pasal seorang emak kalau awak sendiri pun gagal untuk jadikan semuanya PERFECT ! . . Untung kalau ada suami yang membantu dan meringankan rasa PENAT. . Hoi…ni bukan mengeluh. Tak mungkin mengeluh untuk anak. Never. Cuma aku kan manusia. Ada rasa semua tu. Hati2 juga jari nak comment, make sure cermin didepan. Tengok diri sendiri dan family sendiri. THEN boleh comment. . . Relax …..ni pengalaman aku. Siapa yang rasa sama, kita GENG ! Siapa yang belum ada anak better DIAM ! . Sebab kau tak rasa PENAT yang menghiburkan. PENAT berpahala. . Main badminton 3 jam belum tentu penat yang murni. Hiking gunung semalaman belum tentu kepuasan yang MURNI. . . So tak ada keluhan. Cuma kongsi rahsia penat yang MURNI. .

A post shared by SHAKILLA KHORIRI (@shakillakhoriri) on Oct 29, 2019 at 9:33pm PDT

Untuk rekod, Shakilla dan suaminya, penyampai radio Fizi Ali mendirikan rumah tangga pada 18 Februari 2018 dan dikurniakan seorang anak perempuan pada 14 Mac 2019.