Bersempena dengan ulang tahun kelahiran adik bongsu, cef selebriti Datuk Fazley Yaakob secara seloroh sedang mencari calon suami untuk adik perempuannya itu.

Jelas Fazley, sebagai seorang abang yang bertanggungjawab, dia mahu mencari calon suami yang terbaik untuk adiknya.

Menerusi entri yang di Instagram, Fazley juga tidak membenarkan lelaki yang berstatus suami orang untuk menjadi calon suami adiknya yang kini mencecah usia 25 tahun.

“HAPPY BIRTHDAY TO MY LITTLE SISTER Saya sebagai abang sulong memegang tanggungjawab besar untuk menjadi wali dan sekaligus mencarikan jodoh yang sesuai untuk adik2 saya semua.

“Cuma untuk adik bongsu saya ni, saya cakap kat bee, “Bee kena bukak mata baru lah nampak jodoh!”

IKLAN

“Saya bagi diri saya 6 bulan untuk carikan jodoh dia, dan 6 bulan lagi untuk dia suai kenal dengan bakal jodoh dia,” tulisnya.

Fazley pada masa sama turut memberikan butiran lanjut mengenai fizikal adiknya.

“So here it goes! Yang berminat, you guys can DM me with a proper profile (SUAMI ORANG STAY AWAY KALAU TAKNAK KENA BAKAR DALAM OVEN ATAU KENA SEKEH KEPALA DENGAN WHISK OLEH SAYA ABANG LONG DIA!), and yes, I’M SERIOUS!

IKLAN

“This is about her: Tinggi 170cm (Boys, you need to be taller!)

“Qualifications: Certificate in Cuisine from Le Cordon Bleu Malaysia & Business Degree from UNITAR

“Others: Suka bela kucing macam jaga anak sendiri, Baking amazing cookies dan marshbars, almost a makeup expert, rajin menjaga & sayang gila anak2 buah and more (nak kena inquire within to find out lah kan?)

IKLAN

“Dia sangat penyayang orangnya, tapi boleh jadi T-rex kalau ganggu ibu dia dan family dia 25 years old today! Only serious applicants allowed!,” tulisnya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dato’ Fazley Yaakob (@fazleyyaakob)

Foto: Instagram Fazley Yaakob