“Stop Calling Safawi ‘Bodoh’. You Guys Tak Tahu The Whole Story,” – Syifa Melvin Minta Henti Kecam Safawi, Beri Sokongan

Pelakon Syifa Melvin memohon agar kekecohan yang berlaku antaranya dan temannya, pemain Johor Darul Ta’zim (JDT), Safawi Rasid dapat diselesaikan segera.

Tidak mahu mengeruhkan keadaan, Syifa menjelaskan bahawa Safawi seorang yang baik hati dan meminta supaya tidak menyalahkan Safawi.

Perkara itu dikongsikan Syifa atau nama lengkapnya, Nur Syifa Athirah Amirol Melvin menerusi Insta Storiesnya.

“Stop calling Safawi “Bodoh”. You guys tak tahu the whole damn story!!!

“Dia bukan saja2 cakap macam tu! Salah dia saying that, but dia ada sebab cakap mcm tu, and plus itu conversation LAMA! Dia muda lagi dan semua org buat salah! 

“Knowing him hati dia PURE dan SANGAT BAIK, atas tuntunan lain, dia TERPAKSA! Stop this bullhit la!,” tulisnya.

IKLAN

Pada masa sama, Syifa,26, turut berharap agar perkara tersebut dapat diselesaikan secara baik dan memberi sokongan buat pemain bola sepak itu, apatah lagi pada ulang tahun kelahirannya, hari ini.

“Instead of jadi juri, bagilah moral support to Sawafi, nak dia firm all the time bukan cara ni utk push dia, uall nak dia bersinar kena la support bukan down kan dia, especially on his birthday today… what a gift! 

“We always motivate each other even we have faced ujian besar last month but we managed to go through it.. Sebab Allah bersama dgn org teraniya & sabar..

“I merayu utk stop this ‘salah faham’ & bering Safawi back on track. tanggungan dia besar di kampung, dont do this to him! 

“Ingat dia budak kampung yg ada tanggungjawab besar utk keluarga, dont bring him down dengan benda bodoh dan benda personal mcm ni.. No use!,” tulisnya.

IKLAN

Terdahulu, Syifa menafikan hubungan dengan Safawi menjadi punca prestasi kurang memberangsangkan penyerang itu.

Syifa juga mendakwa dia tidak pernah meminta penyerang JDT itu untuk menyara hidupnya.

Syifa menjelaskan, dia bekerja keras mencari duit sendiri dan tidak cukup rehat untuk menampung perbelanjaan harian.

Foto : Instagram Syifa Melvin