“Sorang Di Ruang Tamu, Sorang Dalam Bilik.. Nanti Masing-Masing Akan Cari Each Other,” – Ben Ali Gembira Isteri Sentiasa Di Sisi

Tanggal 10 November 2018 menjadi tarikh bermakna buat pasangan selebriti Ben Ali dan Nadiyah Shahab diijabkabulkan.

Dalam pada itu, Ben atau nama lengkapnya Nur Ali Nadzwan gembira dan bahagia kerana perkahwinan yang dibina sentiasa harmoni bahagia.

Walaupun dah 5 tahun together , yang bestnya kita makin hari makin rapat. Tak pernah sehari pun rasa bosan towards each other. Setiap hari rasa macam baru bercinta.

“Dulu masa first jumpa, tak sangka yang Nadiyah ni boleh duduk Malaysia lama. Tapi sekarang sometimes dia lagi legit Malaysian dari saya,” tulisnya.

Dalam perkembangan lain, kedua-dua pasangan sama cantik, sama padan ini ada melakukan perniagaan online pakaian terpakai (preloved) baru-baru ini.

Kita dua2 dulu kurus macam lidi, sekarang baju pun dh tak muat. Sampai kena buat preloved untuk clearkan semua baju yang dah tak muat.

“Tapi dua2 gelak je tengok masing2 tak muat pakai baju and seluar. Saya gelak kat dia. Dia gelak kat saya. Sebab dah cebol dua2.

IKLAN

Dulu si Nadiyah ni punya la tak suka my lame joke. Tapi skrg dia dulu gelak. Walaupun sometimes saya sendiri rasa benda tu tak kelakar or bukan cuba nak buat lawak.

“Tapi dia gelak. And dia sendiri akan pelik “kenapa i gelak eh,” tambahnya.

Selain itu, Ben bersyukur apabila perniagaan yang dijalankan bersama Nadiyah iaitu kek dan biskut menjadikan mereka lebih mesra dan erat.

Lagi beruntungnya rasa bila kerja pon sama2. Memang melekat jela kitorang dua ni hari2. Dah macam belangkas. Tak leh nak berpisah sekejap pon.

“Kalau sorang kat living hall (ruang tamu) dan sorang dalam bilik. Nanti masing2 akan cari each other. Macam2 lah kisah kitorg dua ni. Banyak lagi sebenarnya tapi biarlah ianya menjadi rahsia kita berdua,” tulisnya lagi.

Malah, Ben turut menitip ucapan hari lahir buat isteri tercinta.

Happy 29th Birthday to my one and only dearest wife / bestfriend / soulmate @nadiyah.shahab.

IKLAN

“To Nadiyah, I believe that Allah created you for me to love and take care. Thank u for always being wonderful to me as my wife.

“U have such a great heart and values that inspire me and making me who I am today. I Love you so much,” titipnya.

View this post on Instagram

Happy 29th Birthday to my one and only dearest wife / bestfriend / soulmate @nadiyah.shahab ❤️❤️❤️ Walaupun dah 5 tahun together , yang bestnya kita makin hari makin rapat. Tak pernah sehari pun rasa bosan towards each other. Setiap hari rasa macam baru bercinta. 🙊🙊🙊 Dulu masa first jumpa, tak sangka yang Nadiyah ni boleh duduk Malaysia lama. Tapi sekarang sometimes dia lagi legit Malaysian dari saya 😅😅😅 . Kita dua2 dulu kurus macam lidi, sekarang baju pun dh tak muat. Sampai kena buat preloved untuk clearkan semua baju yang dah tak muat. Tapi dua2 gelak je tengok masing2 tak muat pakai baju and seluar. Tak saya gelak kat dia. Dia gelak kat saya. Sebab dah cebol dua2 🤣🤣🤣 . Dulu si Nadiyah ni punya la tak suka my lame joke. Tapi skrg dia dulu gelak. Walaupun sometimes saya sendiri rasa benda tu tak kelakar or bukan cuba nak buat lawak. Tapi dia gelak. And dia sendiri akan pelik “kenapa i gelak eh”😅😅😅 . Lagi beruntungnya rasa bila kerja pon sama2. Memang melekat jela kitorang dua ni hari2. Dah macam belangkas. Tak leh nak berpisah sekejap pon. Kalau sorang kat living hall and sorang dalam bilik. Nanti masing2 akan cari each other. Macam2 lah kisah kitorg dua ni. Banyak lagi sebenarnya tapi biarlah ianya menjadi rahsia kita berdua. 🤭🤭🤭 . To Nadiyah, I believe that Allah created you for me to love and take care. Thank u for always being wonderful to me as my wife. U have such a great heart and values that inspire me and making me who I am today. I Love you so much ❤️❤️❤️

A post shared by Ali Nadzwan 🇲🇾 (@bena1i) on

Terdahulu, pasangan ini diijabkabulkan pada 10 November 2018.

Nadiyah juga telah menerima wang hantaran berjumlah RM 45,000 selain menyerahkan lima dulang hantaran berbalas jumlah sama daripada pengantin lelaki.

Foto: Instagram Ben Ali