“Sesiapa Yang Ambil Gambar, You’re Out Of The Team,” – Letak Syarat Ketat Buat Ahli Pasukan, Cara Altimet Hulur Bantuan Dipuji

{"subsource":"done_button","uid":"3FA4DA1D-18C4-425B-BE78-00E15E00D93F_1626090831419","source":"other","origin":"unknown","source_sid":"3FA4DA1D-18C4-425B-BE78-00E15E00D93F_1626090863710"}

Penyanyi rap, Altimet mendedahkan dirinya telah meletakkan syarat yang tegas kepada mereka yang ingin menyertai pasukannya untuk menghulurkan bantuan buat mereka yang terjejas pendapatannya sepanjang pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan 3.0 ini.

Jelas Altimet atau nama sebenarnya Syed Ahmad Syed Abdul Rahman Alhadad, selain daripada mematuhi segala prosedur operasi standard yang telah ditetapkan oleh pihak kerajaan, mereka juga hendaklah memastikan misi ini dijalankan tanpa melibatkan sebarang aktiviti bargambar atau merakam video.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Altimet (@altimet)

“Hari ini kita akan teruskan lagi misi kita. Setiap seorang satu kereta. Anda hendaklah bergerak mengikut kawasan yang telah ditetapkan.

“Tolong ikut SOP dan pakai glove. Sekali lagi diingatkan jangak ambil gambar siapa-siapa. Sesiapa yang ambil gambar kemudian upload di media sosial anda akan dikeluarkan daripada pasukan ini.

“Tolong jangan pandang rendah kepada mereka ini. Mereka adalah jiran-jiran kita. Dugaan seperti ini juga boleh berlaku kepada kita,” katanya lagi.

IKLAN

Kenyataan tersebut dikongsikan oleh penyanyi lagu Bunga itu menerusi sebuah hantaran di laman Instagram.

Dalam pada itu, Altimet turut mengingatkan para ahli pasukannya untuk tidak memandang rendah terhadap mereka yang memerlukan bantuan kerana menyifatkan dugaan sebegini juga mampu terjadi kepada diri kita sendiri.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa kagum dengan cara yang ditunjukkan oleh Altimet selain turut menitipkan doa semoga segala urusannya dipermudahkan.

“Steady bang. Bagi bantuan takde nak tunjuk-tunjuk relax je. Sekarang ramai orang yang bagi bantuan mesti nak post and amek gambar. Respect bro Altimet dan team.

“Kerja yang sangat mulia. Semoga Allah memberkati kerja amal kamu semua.

IKLAN

“Alhamdulillah, ada juga yang macam ni. Syukur respect salute,” antara reaksi-reaksi netizen di laman Instagram.

Dalam perkembangan lain, Media Hiburan kini sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!