“Siapa Ada Info Pak Cik Ni,” – Isu Tular Video Warga Emas; Zoey Rahman & Zarina Anjoulie Niat Nak Hulur Sumbangan, MK Nak Bagi RM50k?

Satu rakaman video yang melibatkan seorang warga emas yang dipercayai dirakam di sebuah transit gelandangan mencetuskan tular hingga wargamaya memberikan reaksi pelbagai.

Masing-masing menyuarakan pendapat dan tak kurang yang bermurah hati untuk tampil membantu, termasuk selebriti.

Anggota kumpulan K-Clique, MK atau nama sebenar,Muhammad Hairi Amin misalnya ada meluahkan rasa terhadap video viral terbabit.

Perkara itu dikongsikannya menerusi satu entri di InstaStories miliknya.

Bintang berusia 25 tahun ini dikatakan ini menghulurkan sumbangan RM50,000 buat warga emas terbabit.

“Sebab dia berani kau upah dia 50? Sial apa kau. Saya bukan orang kaya. Keluarga saya bukan orang kaya. Siapa ada info pakcik ni.

IKLAN

“Saya bagi pakcik ni 50k. Mentang-mentang kau kaya kau berjaya. Cakap ikut sedap mulut kau ja,” tulisnya.

Selain itu, penyanyi kelahiran Tawau, Sabah ini memohon maaf sekiranya tindakan itu bersifat terlampau emosi atau kerterlaluan.

“Minta maaf emosi sangat. Fikiran tak betul. Saya terima teguran dan nasihat semua. Ada jalan yang betul dan lebih baik untuk tolong. Maafkan saya.

“Saya pun bodoh juga, manusia biasa marah ikut emosi. Minta maaf. Tapi yang ni saya ikut tolong. Pakcik sabar jap. Kita agihkan semua sama rata ikut mana mampu. Minta maaf,” tulisnya lagi.

Dalam pada itu, selebriti terkenal Zoey Rahman dan Zarina Anjoulie juga turut mencari maklumat mengenai warga emas tersebut untuk memberi sumbangan.

“Salam guys anju and zoey dah hantar team nak cari pak cik tu so after that kita akan kasi bantuan yg secukupnya doa-doa kan mission kita berjaya ye guys,” tulisnya menerusi satu hantaran di Instagram.

IKLAN

Media Hiburan kini sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!

Foto: Instagram MK, Zoey Rahman