“Selepas 5 Hari Koma…,” – Tak Putus Doa & Mohon Ampun, Bonda Rozita ‘Update’ Keadaan Terkini Ibu

Usahawan, Rozita Ibrahim atau lebih mesra dengan sapaan Bonda Rozita berkongsi perkembangan terkini ibunya, yang sebelum ini mendapatkan rawatan di Hospital Kuala Pilah.

Rozita pada masa turut memaklumkan mengenai status kesihatan si ibu yang telah sedar selepas lima hari koma dan kini sudah pun dipindahkan ke Hospital KPJ, Damansara, Selangor.

“Tp Allah Yang memiliki segalanya, Selepas lima hari koma di hospital Kuala Pilah saya dapat keluarkan mak saya masuk KPJ Damansara. Alhamdulillah doktor pakar jantung, buah pinggang menguruskan mak saya dengan baik.

“Kegagalan buah pinggangnya menyebabkan jantung mak kini baru fungsi cuma 40% sahaja, dia tidak boleh bernafas dengan baik sbb toksin byk.

“Lawak Mak sy dia kata takut dengar irg bacakan dia yasin, ni peluang kali ke 2 dpt hidup lgi katanya. Mak saya taubat xnak balik kampung lagi dan tak nak skip cuci buah pinggang.

IKLAN

“Hospital kerajaan memang tidak benar masuk melawat langsung kerana keadaan mak yang sangat kritikal tapi bila di hospital swasta benarkan tp juga ketat syarat nya untuk masuk (rekod PCR dlm 2 week),” jelasnya.

Ibu kepada usahawan kosmetik terkenal Datuk Aliff Syukri ini meluahkan rasa syukur dan turut berpesan buat mereka yang masih mempunyai ibu.

“Saya bawakan Karipap buncit betul saja sebab mak saya tak boleh makan banyak pun masa awal masuk sangat gembira dapat berjumpa, tapi bila melihat keadaan mak sangat sedih tak putus-putus saya memohon ampun maaf sebagai anak.

“Adik bongsu sy menjaga Mak selama ni sgt sy berterimaksih, sy ni sumber budget je yg jaga dik dan maid yati baik sgt orangnya.

“Mak kita hanya ini sahaja dan selepas ini kalau dia tidak ada hilanglah Tunggak kami. Bagi anda semua yang mempunyai mak jaga saat bersama Mak.

IKLAN

“Kebersamaan dan nyawa ke hujung usia dengan kalimah Allah itu yg kami cuba usahakan,” luahnya lagi.

Perkara tersebut dikongsikan Rozita menerusi satu hantaran di akaun Instagram miliknya.

Foto: Instagram Bonda Rozita