Pengacara, Datuk AC Mizal melihat program realiti terbaru, All Together Now Malaysia dalam dua sisi positif menerusi perspektif dirinya.

Ini kerana, ia sekurang-kurangnya mampu memberikan keceriaan buat mereka yang ketika ini mungkin terkesan dengan situasi yang berlaku dalam negara ketika ini.

Jelas AC lagi, rancangan ini bukan sahaja membuka pintu rezeki buat para selebriti dan kru-kru yang terlibat tetapi juga buat mereka yang ingin mengubah kehidupan.

“Sekurang-Kurangnya Mereka Masih Ada Kerja Waktu Sukar Ini,” – Datuk AC Mizal Ajak Ramai Lihat All Together Now Dalam Sisi Positif

“Ada dua aspek kita perlu lihat di dalam program ATNM ni. Pertama sekali adalah penglibatan daripada semua artis-artis dan tenaga kerja.

“Daripada kru yang hidangkan makanan sehinggalah yang menyempurnakan segala hal, sekurang-kurangnya mereka masih ada pekerjaan pada waktu sukar ini.

“Yang kedua pula, Astro sememangnya akan menayangkan pelbagai rancangan baru sebagai hiburan buat mereka yang berada di rumah. Kita tetap perlukan hiburan untuk sentiasa positif,” katanya kepada MH.

AC yang bakal bertindak selaku kapten juri ini turut berpendapat, program berkonsepkan hiburan amat diperlukan bagi mengeratkan lagi hubungan sesama keluarga.

“Kalau kita sentiasa disajikan dengan berita-berita yang negatif, kita bukan sahaja boleh murung, tetapi kita tidak boleh untuk meneruskan kehidupan secara normal.

“Kerana ketika ini, inilah norma baru. Walaupun suasananya tidak seperti yang dahulu, sekurang-kurangnya ia boleh mengurangkan segala tekanan,” katanya pada sidang media program tersebut yang dijalankan secara virtual, pada Selasa.

Pada masa sama, dia juga berasa amat teruja kerana program seumpama ini telah membuka ruang buat orang di luar sana untuk mengubah nasib mereka.

Program ‘ATNMY’ merupakan adaptasi daripada format antarabangsa popular ‘All Together

Now’ dari dari United Kingdom terbitan BBC One.

Keunikan utama program ‘ATNMY’ yang dikendalikan oleh Sherry Al Hadad selaku hos ini terletak kepada jumlah juri profesional dan peserta yang besar, iaitu seramai 50 juri tetap dan hampir 250 jumlah keseluruhan peserta untuk musim pertama ini.

“Sekurang-Kurangnya Mereka Masih Ada Kerja Waktu Sukar Ini,” – Datuk AC Mizal Ajak Ramai Lihat All Together Now Dalam Sisi Positif

Konsert mingguan ‘ATNMY’ pula akan bersiaran dari Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) selama 10 minggu pada setiap hari Ahad, jam 9.00 malam mulai 6 Jun 2021 di saluran Astro Ria dan Ria HD.

Ini dia, 50 juri tetap yang terdiri daripada barisan penggiat seni tersohor tanah air merangkumi pelbagai cabang seni yang berbeza seperti penyanyi, pelakon, pelawak, penyampai radio, pengacara, personaliti media sosial dan sebagainya.

1. Dato’ AC Mizal(Ketua Juri)

2. Syamel

3. Ernie Zakri

4. Mark Adam

IKLAN

5. Noryn Aziz

6. Erra Fazira

7. Tuju [K-Clique]

8. Siti Nordiana

9. Zizan Razak

10. Tabby [Dolla]

11. Khai Bahar

12. Zizi Kirana

13. Jaclyn Victor

14. Linda Nanuwil

15. Andi Bernadee

16. Bob Yusof

17. Nana Mahazan

18. Shiha Zikir

IKLAN

19. Sissy Imann

20. Chubb-e

21. Mimi Fly

22. Aina Abdul

23. Ifa Raziah

24. Sarah Suhairi

25. Catriona Ross

26. Azzam Sham

27. Dafi Ismail

28. Ara Johari

29. Azira Syafinaz[DeFam]

30. Liza Hanim

31. Yusuf Bahrin

IKLAN

32. Angel [Dolla]

33. Joey Daud

34. Acong

35. AzfarHeri

36. Yaya Zahir

37. Kelly Azman

38. Jad Lobo

39. Harith Zazman

40. Kaka Azraff

41. Haniff Hamzah [ERA]

42. Falyq Hikyle [SINAR]

43. Ean [HITZ]

44. Suresh [RAAGA]

45. Alvin Chong

46. Daniel Cheang

47. Vanessa Reynauld

48. Neeta Manisha

49. Thanuja

50. Kidd Santhe

“Sekurang-Kurangnya Mereka Masih Ada Kerja Waktu Sukar Ini,” – Datuk AC Mizal Ajak Ramai Lihat All Together Now Dalam Sisi Positif

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI