Masih berkait isu usahawan sensasi, Sajat yang mengenakan telekung sewaktu di Tanah Suci Mekah, golongan selebriti juga tidak terlepas daripada memberikan reaksi berhubung isu terbabit.

Meski beberapa mufti telah memberikan kenyataan, namun tindakannya menyerupai wanita tetap mendatangkan kemarahan netizen.

Jelas Riezman Khuzaimi menerusi laman Instagram misalnya, pelakon ini menegaskan isu yang dibangkitkan bukan mengenai sah atau tidak umrah yang ditunaikan, sebaliknya mengenai tindakannya yang menyerupai wanita.

“ASSALAMUALAIKUM, Apa masalah sekarang ni? Straight Forward to isu lah!

“Faham soalan tak? Isu sekarang bukan isu Sah atau tidak! Syarat sah memang kena tahu sebagai seorang islam.

IKLAN

“Now kita bercakap pasal Sajat lelaki menyerupai wanita yg tentunya dilaknati Allah.

“Kenapa pusing2 isu? MasyaAllah whats wrong semua ni. Zaman Rasulullah SAW dah ada semua ni.

IKLAN

“Rujuk semula apa tindakan Rasulullah SAW ketika itu. Sembang benda lain apa hal.. Penat dah tengok dan dengar, Thxs,” jelasnya.

IKLAN

Di ruangan komen, ada netizen yang turut bersetuju dengan pendapat pelakon ini.

“Sekarang Kita Bercakap Pasal Sajat Lelaki Menyerupai Wanita Yang Tentunya Dilaknati Allah,” – Riezman Khuziami “Sekarang Kita Bercakap Pasal Sajat Lelaki Menyerupai Wanita Yang Tentunya Dilaknati Allah,” – Riezman Khuziami

Sebelum ini menerusi media, mufti Kelantan baru-baru ini mengeluarkan kenyataan bahawa ibadah umrah usahawan kosmetik, Muhammad Sajad Kamaruzzaman boleh dianggap sah sekiranya mencukupi syarat.

Foto : Instagram Riezman Khuzaimi

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI