Pelakon Azhan Rani yang mendukung watak sebagai Ustaz Hamadi menerusi drama rantaian Nur2 ada berkongsi insiden mendebarkan saat dirinya melakonkan salah satu babak di penjara Seremban.

Tulisnya menerusi Instagram, babak tersebut bermula sejak pagi dan cuaca pada ketika itu panas melampau. Kebetulan dia turut mengalami demam selsema.

“Nak share sikit di sebalik scene penjara ni.. masa ni shooting kat penjara seremban.. dari pagi kat situ.. cuaca memang panas melampau masa ni.

“Masa ni juga badan tengah demam selsema.. terima kasih pada klinik penjara yang sudi berikan ubat demam masa tu.

“Tapi masa scene cakap dengan aishah kat telefon tu memag berat sangat mata.. angkat kepala pun time director sebut “action” je.. separuh dialog skrip separuh lagi dah jadi dialog aku.

IKLAN

“Lepas scene kat penjara ni petangnya kami move ke senawang untuk scene di restoren.. masa tu aku ride.. sampai sana sementara tunggu set up aku baring kat lantai,” tulisnya.

Ketika itulah, dia difahamkan tidak sedarkan diri sehinggalah dibawa ke hospital bagi mendapatkan rawatan.

“Entah apa agak lama jadi syok baring kat situ sampai la sedar2 aku dah dalam ambulance dan dibawa ke hospital seremban.

IKLAN

“Terima kasih doctor2 kat unit kecemasan sana. walaupun dia kata dia benci syed hamadi tapi tetap cucuk jarum dengan penuh hemah kat aku.. alhamdulillah walaupun agak lama kat unit kecemasan tu berjaya juga aku elakkan admitted kat situ.. walaupun terpaksa check in kat hotel area tu atas bantuan pm che @onechinoiz dapat la juga recover demam balik lepas 2 hari.

“Apa yang aku takkan lupa tentang family ini masa kejadian ini.. masing2 ambik berat dan bagi bantuan.. betapalah aku sayangkan family ni padahal sebab aku diaorang kena delay scene ni buat hari lain.. tq @remy__maghrib yang sempat rakam dan edit video ni.. @khiriah17 @ejchomey dan yang lain2 yang tak putus menolong dan bagi semangat.. @amhus_amiegus yang tolong bawakan motor.. dan family #nur2 yang lain yang menghulurkan bantuan.

“Dua hari tu dapatlah aku insaf kejap.. sebelum jahanam semula di set hari seterusnya.. masa kejadian ni kami baru 2 minggu shooting rasanya.

IKLAN

“Tak semua dalam family ni aku kenal pun.. tapi lepas kejadian ini kami jadi lebih rapat dan aku dah boleh ingat nama semua dalam family ni..syukur kerana berada di family ini dan terima kasih family,” tulisnya panjang lebar.

Nur 2 yang memulakan tayangab episod pertamanya semalam menerusi slot Samarinda mendapat reaksi baik para penonton setakat ini.

View this post on Instagram

hah nak share sikit di sebalik scene penjara ni.. masa ni shooting kat penjara seremban.. dari pagi kat situ.. cuaca memang panas melampau masa ni.. masa ni juga badan tengah demam selsema.. terima kasih pada klinik penjara yang sudi berikan ubat demam masa tu.. tapi masa scene cakap dengan aishah kat telefon tu memag berat sangat mata.. angkat kepala pun time director sebut “action” je.. separuh dialog skrip separuh lagi dah jadi dialog aku.. lepas scene kat penjara ni petangnya kami move ke senawang untuk scene di restoren.. masa tu aku ride.. sampai sana sementara tunggu set up aku baring kat lantai.. entah apa agak lama jadi syok baring kat situ sampai la sedar2 aku dah dalam ambulance dan dibawa ke hospital seremban.. tq doctor2 kat unit kecemasan sana. walaupun dia kata dia benci syed hamadi tapi tetap cucuk jarum dengan penuh hemah kat aku.. alhamdulillah walaupun agak lama kat unit kecemasan tu berjaya juga aku elakkan admitted kat situ.. walaupun terpaksa check in kat hotel area tu atas bantuan pm che @onechinoiz dapat la juga recover demam balik lepas 2 hari.. apa yang aku takkan lupa tentang family ini masa kejadian ini.. masing2 ambik berat dan bagi bantuan.. betapalah aku sayangkan family ni padahal sebab aku diaorang kena delay scene ni buat hari lain.. tq @remy__maghrib yang sempat rakam dan edit video ni.. @khiriah17 @ejchomey dan yang lain2 yang tak putus menolong dan bagi semangat.. @amhus_amiegus yang tolong bawakan motor.. dan family #nur2 yang lain yang menghulurkan bantuan.. 2 hari tu dapatlah aku insaf kejap.. sebelum jahanam semula di set hari seterusnya.. masa kejadian ni kami baru 2 minggu shooting rasanya.. tak semua dalam family ni aku kenal pun.. tapi lepas kejadian ini kami jadi lebih rapat dan aku dah boleh ingat nama semua dalam family ni..syukur kerana berada di family ini dan terima kasih family #nur2 ❤️ #behindthescene #nur2 #arahan @budakijat @radiusone_official @dramaradiusone

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani) on

Foto: Instagram Azhan Rani

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI