“Sayang Bini Kau Tapi…,”- Alamak Apa Kes Tiz Zaqyah?

Pelakon, Tiz Zaqyah muat naik entri meluahkan kekesalannya terhadap sesetengah pihak menerusi laman Twitternya, hari ini.

Katanya, dia kesal apabila tanggungjawab menjaga haiwan peliharan sering jatuh di bahu wanita khususnya para isteri.

“People often ask how many cats do you have. How do you take care of them? How do you manage?

“TRUTH it’s NOT manageable without having a cat pissed poo-ed scented house.

IKLAN

“PANDAI cakap, Melayu ni tau nak anak ramai tak fikir boleh support ke tak. #samaje kalau tau can’t afford to have so many pets tapi nak jugak bela. In the end , duduk dalam cage tu.

“OH AKU SAYANG BINI AKU. Sayang bini kau, tapi kau tengok je dia habiskan whole day cleaning up the cats, EVERYDAY. Masak, kemas,cuci semua benda,” luahnya lagi.

Alahai, apa kes ni Tiz? Mesti ada isu yang membuatkan pelakon drama Nur Kasih itu meluahkan perasaannya di laman Twitter.

Dalam pada itu, Tiz juga turut berkongsi foto dan video dia bersama kucing-kucingnya, kelihatan agak banyak juga ya haiwan yang dibelanya itu.

IKLAN

View this post on Instagram

Maine coons at Catopia @sunwaylostworldoftambun

A post shared by TIZ ZAQYAH RAZAK (@tiz.zaqyah) on

Apa-apapun, MH harap Tiz tak ‘marah-marah’ lagi ya. Keep calm and just smile!

Foto/Instagram: Tiz Zaqyah