Usahawan kosmetik yang kini bergelar penyanyi, Nur Sajat mengakui kes mahkamah melibatinya dirinya pagi ini sudah pun selesai. Katanya kepada MH, pertuduhan yang dikenakan adalah berkaitan dengan perniagaannya, beberapa tahun lalu.

“Ia kes lama melibatkan beberapa pertukaran sistem dan sebagainya. Jadi sebab itulah berlaku sedikit kepincangan dari segi sistem niaga itu. Apa pun semuanya sudah selesai,” kata Sajat sejurus keluar dari kamar mahkamah Tinggi Shah Alam.

Terdahulu, berdasarkan notis yang ditampal di mahkamah, penyanyi Bobo Di Mana Itu dijangka akan menghadapi pertuduhan mengikut Seksyen 41(6) Akta Cukai Barang dan Perkhidmatan 2014.

Prosiding pendakwaan Nur Sajat akan dijalankan di hadapan Hakim Rofiah Mohamad dan dikendalikan oleh Jabatan Kastam Diraja Malaysia selaku pihak pendakwa.

IKLAN

Jelasnya lagi, ini kali pertama dia hadir ke mahkamah berkaitan urusan perniagaan.

“Sistem bertukar-tukar dan semuanya dah okay. Saya tiada masalah. Bukannya hal melibatkan bayaran tertangguh, hutang atau sebagainya. Hanya lewat sahaja.

IKLAN

“Saya hadapi 3 pertuduhan berkaitan dan saya memulakan perniagaan pada 2014 ketika itu semua peniaga perlu mendaftarkan GST dan sebagainya. Saya naik ke mahkamah atad sebab kelewatan sahaja,” jelasnya.

IKLAN

Sajat hadir mengenakan baju merah serta berkasut tumit tinggi tiba jam 9.25 pagi diiringi beberapa rakan, termasuk penasihat peribadinya, penyanyi Kelly Azman.

Saksikan temu bual penuh bersamanya menerusi FB Live MH.

https://www.facebook.com/mediahiburan/videos/2212378112378708/

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI