Finalis Hero Remaja 2020, Imran Aqil ada memberikan pendapat mengenai aplikasi TikTok yang kini menjadi trend sesetengah pengguna media sosial seluruh dunia.

Menjadi antara platfrom yang mampu mempromosikan diri atau jenama, bintang baru berusia 21 ini menyatakan rasa kurang setuju andai aplikasi tersebut disekat aksesnya di negara ini.

Jelas Imran, sebagai pengguna media sosial, semua harus melihat pengunaan aplikasi tersebut dari sudut positif dan perlu membezakan baik buruk.

“Sejujurnya, saya memang sukakan aplikasi TikTok dan saya sudah menggunakannya pada awal ia diperkenalkan.

“Malah sebelum ini, rakan memberikan gelaran tertertu kerana bermain TikTok. Nah, tengoklah sekarang, ia sudah menjadi salah satu platform untuk pemasaran jenama.

“Khasnya, kepada yang menjalankan perniagaan di media sosial,” katanya jujur.

IKLAN

Sebelum ini, ada negara seperti India yang menyekat penggunaan TikTok selepas pihak berkuasa negara itu memutuskan ia berpotensi mendedahkan kanak-kanak kepada kandungan yang tidak sesuai.

Malah, Amerika Syarikat kini juga sedang meneliti penggunaan aplikasi tersebut.

“Tidak dinafikan, ada sudut negatif mengenai pengunaan aplikasi ini, termasuk aplikasi sosial lainnya, akan tetapi alangkah lebih baik andai kita pandang dari sudut positif.

IKLAN

“Contohnya, ada juga video TikTok yang boleh beri inspirasi dan sebagainya. Bergantung juga kepada penerimaan individu.

“Cuma, bagi saya kurang setuju kalau aplikasi ini disekat di Malaysia kerana sedikit sebanyak ia mampu beri manfaat seperti apa yang telah kongsikan sebelum ini” katanya lagi.

“Saya Tak Sutuju Kalau Aplikasi TikTok Disekat,” – Finalis Hero Remaja, Imran Aqil

IKLAN

Sementara itu bercakap mengenai kerjaya seninya yang baru saja bermula, Imran kini sedang menjalani pengambaran drama bersiri, Lelaki Lingkungan Cinta.

Turut sama terlibat di dalam drama terbitan Zeel Productions itu termasuk Naim Daniel, Shasha Abedul, Ismail Izzani, Shalma Eliana dan ramai lagi.

“Saya Tak Sutuju Kalau Aplikasi TikTok Disekat,” – Finalis Hero Remaja, Imran Aqil

Foto: Instagram Imran Aqil

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI