Pelakon dan pengarah, Ellie Suriaty Omar mendedahkan dia sudah lengkap dua dos vaksinasi jenis Sinovac pada Oktober dan November tahun lalu.

Menurut Ellie, keputusan untuk melengkapkan dua dos vaksinasi adalah kerana menghormati permintaan suaminya, pelakon Azri Iskandar.

“Saya bukan seorang antivaksin. Saya ambil vaksin lain seperti BCG, polio dan sebagainya. Mengenai vaksin Covid-19, saya cuma suarakan pendapat saya. Tak salah untuk saya suarakan pendapat.

“Saya sudah menerima dua dos vaksin jenis Sinovac. Saya ambil vaksin kerana suami. Azri sudah bagi saya masa selama dua tahun untuk saya bersuara mengenai vaksin dan wabak ini serta menyokong saya.

IKLAN

“Jadi apabila suami memberikan arahan, saya mengikutinya kerana saya respek suami saya. Memang ‘berperang’ kejap, tapi dia suami saya, saya kena ikut cakap dia atas rasa hormat. Anak saya juga sudah mendapatkan vaksin.

“Sebab utama saya adalah kerana suami. Apa-apa yang terjadi, dia akan tanggung. Kedua, dia juga tahu saya sayangkan industri seni. Dia tahu saya sedih jika saya tak dapat bekerja dalam dunia seni, jadi saya menurut kata suami,” katanya.

Pengarah filem Penanggal ini ditemui di majlis pelancaran filem Telaga Suriram arahan Osman Ali di The Majapahit, Mont Kiara sebentar tadi.

IKLAN

Ellie dilantik sebagai jurulatih lakonan untuk karya yang dibintangi oleh Farid Kamil, Maya Karin, Nabila Huda dan Scha Alyahya itu.

“Ini adalah kerjasama kelima dengan Osman. Sebelum ini, saya pernah jadi ‘acting coach’ untuk filem Ombak Rindu, Pilot Cafe, Kau Yang Satu dan Langsuir.

IKLAN

“Saya baru sahaja balik dari Sarawak menjadi ‘acting coach’ untuk teater Puteri Santubong. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar dan kini saya memberikan fokus untuk filen Telaga Suriram.

“Saya teruja kerana ramai pelakon filem ini merupakan pelakon yang pernah memenangi anugerah terbaik,” katanya.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI