Pengacara dan pelakon, Uyaina Arshad mengakui dirinya tidak pernah terfikir untuk menjadi seorang hos mahupun sebagai pelakon, sebelum ini.

Kongsi Uyaina atau nama lengkapnya Saidatul Naseha Uyaina Arshad, dia dahulu mengambil jurusan undang-undang di Universiti Malaya beberapa tahun lalu.

Namun, bintang berusia 28 tahun ini yakin percaturan yang ditentukan oleh Allah S.W.T ada hikmah disebaliknya.

“Saya adalah seorang anak kampung yang berasal dari Kuala Kangsar, Perak. Tak pernah terfikir akan bekerja di hadapan kamera, satu frame dengan orang2 hebat dalam bidang pengacaraan & lakonan.

IKLAN

“Tapi saya yakin percaturan Allah itu indah. Mesti ada hikmah kenapa saya dibawa ke dalam bidang ni walaupun saya belajar jurusan lain masa dekat universiti dulu,” jelasnya.

Pelakon drama bersiri, Sara Sajeeda ini menitipkan nasihat buat remaja mengenai fasa pekerjaan yang akan ditempuhi.

“Buat adik2 yang baru dapat result UPU, mungkin ada yang suka & mungkin jugak ada yang tak suka dengan course yang adik2 dapat.

IKLAN

“Tapi jangan risau! Tak ada ilmu yang sia2. Dan tak salah pun untuk tak kerja dalam bidang yang kita belajar dulu.

“Yang penting, kita dapat berdikari sendiri, berbakti kepada orang tua & jadi orang yang berguna kepada masyarakat Ok? #UyainaArshad,” tulisnya lagi.

IKLAN
View this post on Instagram

Saya adalah seorang anak kampung yang berasal dari Kuala Kangsar, Perak. Tak pernah terfikir akan bekerja di hadapan kamera, satu frame dengan orang2 hebat dalam bidang pengacaraan & lakonan.. . Tapi saya yakin percaturan Allah itu indah. Mesti ada hikmah kenapa saya dibawa ke dalam bidang ni walaupun saya belajar jurusan lain masa dekat universiti dulu. . Buat adik2 yang baru dapat result UPU, mungkin ada yang suka & mungkin jugak ada yang tak suka dengan course yang adik2 dapat. Tapi jangan risau! Tak ada ilmu yang sia2. Dan tak salah pun untuk tak kerja dalam bidang yang kita belajar dulu. Yang penting, kita dapat berdikari sendiri, berbakti kepada orang tua & jadi orang yang berguna kepada masyarakat 😊 Ok? 🤗 #UyainaArshad

A post shared by UA (@uyainaarshad) on

Dalam perkembangan lain, Uyaina bersama Fikry Ibrahim mengendalikan program realiti, Ratu Hijabista yang bersiaran setiap Rabu, jam 9.00 malam di saluran Astro Prima dan Prima HD.

Foto: Instagram Uyaina Arshad

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI