Penyanyi Datin Alyah menempelak tindakan sesetengah pengguna media sosial yang dikatakan memberikan kata-kata sindiran atas posting yang dimuat naik bintang berkenaan.

Alyah, 40 menambah, dia tidak kisah sekiranya kata-kata berbentuk provokasi itu dilontarkan kepadanya pada ruangan lain. Namun, apabila ia ditinggalkan menerusi ruang media sosialnya, hal tersebut dilihat seperti tidak berhemah.

Luahan tersebut dibuat isteri kepada Datuk Ramlis MS itu menerusi satu posting di Insta Story pada Selasa.

“Tak fahamlah orang-orang busuk hati ni. Kita post moment bahagia kita, perkongsian kita, rasa syukur kita. Rasanya tak kacau orang pun.

“Tapi masih juga ada yang masuk IG (Instagram) kita bagi ayat-ayat sindir. Kalau awak caci, maki, hina saya kat ruangan lain, saya memang tak ambil hal.

IKLAN

“Tapi bila awak masuk IG saya dengan teks ayat sindiran yang awak sendiri tak tahu cerita dari awal bermakna awak masuk rumah saya dan buat hal dalam rumah saya.

“Tak kan saya nak diam? Saya mesti simbah air panas orang macam ni. Biar dia tahu adab masuk rumah orang,” tulisnya sambil disertakan dengan emoji ekspresi marah.

IKLAN

“Saya Mesti Simbah Air Panas Orang Macam Ni,” – Tak Kacau Sesiapa Pun! Tapi Ada Tak Puas Hati Datin Alyah Kongsi Momen Bahagia?

Perkara tersebut dipercayai ada kaitan dengan beberapa posting yang dimuat naik penyanyi Meluruh ini melibatkan majlis perkahwinan anak perempuan Ramli hasil perkahwinan terdahulu, baru-baru ini.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alyah Abu Hasan (@alyah81)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alyah Abu Hasan (@alyah81)

 

View this post on Instagram

 

Foto: Instagram Datin Alyah

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI