Baru-baru ini, nama penyanyi dan pelakon Alvin Chong menjadi perbualan hangat apabila didakwa menjalinkan hubungan percintaan bersama bintang Tik Tok, Athalia Deeena Buswani.

Gadis bernama Athalia atau nama lengkapnya ini merupakan anak kepada penyanyi Sharifah Zarina.

Setelah mencetus pelbagai persoalan di kalangan warganet, Alvin telah tampil di satu sidang media khas bagi untuk memberi penjelasan mengenai isu tersebut.

Menurut bintang berusia 30 tahun itu, dakwaan yang mengatakan dirinya menjalinkan hubungan percintaan bersama gadis tersebut adalah tidak benar.

IKLAN

“Di sini saya ini menjelas hubungan saya bersama Athalia hanya sekadar rakan sekerja. Sebenarnya ada kolaborasi khas saya bersamanya.

“Saya bukan seperti apa yang netizen gambarkan. Ada yang anggap saya ni seorang pedofilia selepas lihat apa yang saya kongsi di media sosial bersama Athalia,” jelas Alvin.

IKLAN

Selain itu, penyanyi Sayangku Salmah ini mengakui karier seninya turut terjejas selepas isu tersebut diperkatakan.

“Dakwaan mengatakan saya pedofil itu telah menyebabkan saya dan Athalia kehilangan kerja bernilai puluhan ribu ringgit disebabkan imej saya telah diburukkan dengan tersebut.

IKLAN

“Saya harap orang yang buat fitnah ini boleh sedar diri dan saya cuma harap perkara ini tidak berlaku kepada orang lain di masa akan datang,” katanya.

“Saya Harap Orang Yang Buat Fitnah Ini Sedar Diri…,” – Alvin Chong Tak Bercinta Dengan Gadis Bawah Umur

Alvin dan Athalia yang turut ditemani ibunya, telah ditemui di satu media yang berlangsung di Petaling Jaya, Selangor.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI