Berikutan ada beberapa pihak yang bertanya mengenai konsep penjurian pada malam semi final minggu lalu hingga menyaksikan Zamani berjaya mara ke peringkat akhir meski persembahan pertamanya tidak meyakinkan, Ketua juri Gegar Vaganza musim kelima (GV5), Datuk Ramli MS mendedahkan mengenai stail penjurian pada malam berkenaan.

Katanya persembahan pada malam berkenaan adalah berasaskan kepada dua persembahan setiap peserta.

“Malam tu based on two song. Memang dia (Zamani) hilang 65 peratus. Ia diadili dengan adil. Dia lost tapi dia mulai pick up. Saya bagi dalam 30 ke 35 peratus macam tu. Itu paling rendah.

“Namun bila ia dicampur dengan persembahan kedua, yang mana saya bagi sangat tinggi dan kebanyakan juri pun bagi tinggi. Bila ia dicampur, dia berada diposisi kelima.

IKLAN

“Jadi itulah jawapan berkenaan dengan point yang dia dapat,” jawab Ramli kepada MH.

Menyampaikan lagu nyanyian asal Yusry KRU berjudul Dekat Padamu menerusi persembahan pertama, Zamani memberitahu dia bukan lupa lirik, sebaliknya tidak mendengar dengan jelas muzik.

IKLAN

Bagaimanapun Zamani turut mengakui kelemahannya lalu cuba memberi persembahan terbaik di segmen kedua untuk lagu Sufian Suhaimi, Di Matamu hingga melayakkan bintang berada di ranking kelima dengan 64.4 peratus.

Konsert akhir GV5 bakal bersiaran pada 18 November depan dan ditayangkan secara langsung di saluran Astro Ria (104) dan Ria HD (123) pada setiap Ahad jam 9 malam.

IKLAN

Nah, ini temu bual penuh bersama para juri.

https://www.facebook.com/mediahiburan/videos/2240389629305866/

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI