Gelombang kedua yang mencatatkan peningkatan mendadak dengan jumlah kumulatif kes positif COVID-19 sebanyak 99 kes cukup membimbangkan.

Jelas Yatt Hamzah menerusi laman Instagram miliknya, soal nyawa dan kelangsungan generasi bukan sesuatu yang harus dipandang enteng.

Tegasnya, amat penting untuk kita menjauhi maksiat dan perkara yang melalaikan, dan cukuplah berhibur.

Dia turut memohon agar umat Islam agar memperbanyakkan beristighfar dan menunaikan solat sunat.

IKLAN

“KENA BUANG MAKSIAT. BANYAKKAN IBADAT. BOLEH ATAU TAK? Ni bukan benda main2. Ini melibatkan nyawa dan kelangsungan generasi kita. Kalau sayangkan nyawa sendiri dan keluarga “KOMEN BOLEH ” .

“AYUH BUANG MAKSIAT JAUH2.. BENDA2 YG MELALAIKAN KITA SAMA2 JAUHI .. TAK JADI KALAU SORANG DUA JE YG BUAT. KENA SEMUA SEKALI BUAT BERJEMAAH. PLEASE..KALAU SYGKAN DIRI DAN KELUARGA CUKUP2LAH BUAT PERKARA LAGHA DAN MELALAIKAN. CUKUP2LAH HIBURAN..CUKUP2LAH BERHIBUR.. CUKUPLAH.

“BANYAKKAN ISTIGHFAR.. ASTAGHFIRULLAHALADZIM. BANYAKKAN ZIKIR DAN IBADAH…SOLAT SUNAT..PUASA SUNAT..MOHON MAAF PD SEMUA DAN MEMAAFKAN. MOGA ALLAH AMPUNKAN KITA DAN BERI JALAN KELUAR.

IKLAN

AAMEEN.

“SATU2NYA UBAT utk COVID19 & mana2 WABAK penyakit menular adalah AMAR MARUF NAHI MUNKAR. BUANG MAKSIAT & LAGHA. BANYAKKAN ISTIGHFAR, MUNAJAT & IBADAT. KENA BUAT CEPAT SEBELUM TERLAMBAT,” kongsinya.

IKLAN
View this post on Instagram

KENA BUANG MAKSIAT. BANYAKKAN IBADAT. BOLEH ATAU TAK? Ni bukan benda main2. Ini melibatkan nyawa dan kelangsungan generasi kita. Kalau sayangkan nyawa sendiri dan keluarga "KOMEN BOLEH " . . AYUH BUANG MAKSIAT JAUH2.. BENDA2 YG MELALAIKAN KITA SAMA2 JAUHI .. TAK JADI KALAU SORANG DUA JE YG BUAT. KENA SEMUA SEKALI BUAT BERJEMAAH. PLEASE..KALAU SYGKAN DIRI DAN KELUARGA CUKUP2LAH BUAT PERKARA LAGHA DAN MELALAIKAN. CUKUP2LAH HIBURAN..CUKUP2LAH BERHIBUR.. CUKUPLAH. . BANYAKKAN ISTIGHFAR.. ASTAGHFIRULLAHALADZIM. BANYAKKAN ZIKIR DAN IBADAH…SOLAT SUNAT..PUASA SUNAT..MOHON MAAF PD SEMUA DAN MEMAAFKAN. MOGA ALLAH AMPUNKAN KITA DAN BERI JALAN KELUAR. AAMEEN.. 🤲🤲🤲 SATU2NYA UBAT utk COVID19 & mana2 WABAK penyakit menular adalah AMAR MARUF NAHI MUNKAR. BUANG MAKSIAT & LAGHA. BANYAKKAN ISTIGHFAR, MUNAJAT & IBADAT. KENA BUAT CEPAT SEBELUM TERLAMBAT. #yattmengayat #darihatiseorangmujahidah #fromtheheartofamujahidah #bondaYHshare #astaghfirullah #bondaYattshare #COVID19

A post shared by BONDA YATT . BONDA OF 4 (@yatthamzah_suci) on

Terbaru, pihak Kementerian Kesihatan Malaysia memaklumkan sehingga 8 Mac 2020, jam 12 tengah hari, terdapat enam kes baharu jangkitan COVID-19 telah dilaporkan.

Foto : Instagram Yatt Hamzah

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI