“Sangat Takut Nak Berdepan, Sejuk Kaki Tangan…,” – Kenangan Bertemu Datin Seri Rosmah, Bonda Rozita Doa Pada Usia Begini Moga Beliau Terus Dalam RahmatNya

Usahawan terkenal, Rozita Ibrahim atau selepas disapa Bonda Rozita mendedahkan ada beberapa anugerah yang diterima memahat memori tersendiri bagi dirinya.

Meski tidak memiliki barisan anugerah yang banyak, namun sepanjang melibatkan diri dalam dunia perniagaan, Rozita mengakui dia juga bukan individu yang sanggup ‘bayar’ wang ringgit semata-mata untuk mendapatkan penghargaan.

“Sy bukan femes yg dapat banyak anugerah pun, adalah sikit je antara yg grand sy boleh ingat kenangan manis sy Trofi Sri Nona TV3.

“Dalam banyak2 anugerah sy dapat ada 2 paling sy suka (sy bukan jenis org yg membayar utk nak dapat penghargaan atau status),” tulisnya pada kapsyen terkini di Instagram.

Menerusi hantaran sama, Rozita berkongsi momen manis ketika dirinya menerima anugerah di beberapa majlis, sebelum ini sambil memberikan perincian.

IKLAN

“1st anugerah tokoh ushawan wanita dr PM masa tu Abdullah Badawi ( lawak sgt masa tu punyalah grand event PM boleh tidur dekat stage. Penat sangat agaknya) masa tu habis pantang bersalin ain 14 tahun lepas).

“Yg kedua Tokoh Srikandi Negara, xingat bila masa kat gambar ni, sy seronok sbb dapat tengok dr dekat wanita2 hebat.

“Antara penerima anugerah Datin Sri Hasmah, Zety Aziz, Iron Lady Arwah Dato MaZnah, Siti, Uzt Nur baiyah & ramai lagi,” tulisnya.

Menariknya, Rozita turut berkongsi cerita apabila menerima anugerah daripada bekas Wanita Pertama Negara, Datin Sri Rosmah Mansor.

“Setiap kali dapat anugerah ada benda lucu berlaku, kali ni sy sendiri sgt takut nak berdepan dgn 1st lady. Sejuk kaki tangan berkali2 ketandas.

IKLAN

“Kini, tengok gambar ni sy kesian pdnya bonda agar Datin Sri Rosmah sihat dn mendapat rahim & rahmat Allah diusianya begini,” tulisnya lagi.

Meninjau ke ruangan komen, para pengikutnya turut memberikan respon termasuk Aliff Syukri yang menyifatkan ibunya sebagai idola.

Foto: Instagram Bonda Rozita