“Sampai Ada Cakap Suami Kau Menari Takpe Yang Kau Sebok Nak Menari Dah Kenapa?,” – Ini Kerja Kami! Isteri Alam Wakaka Berkongsi

Isteri kepada penari profesional, Alam Wakaka iaitu Nurul Alisya Najwa Hazman tampil mendedahkan dia merupakan bekas penari dan pernah membuat pertunjukan di hadapan orang ramai sebelum ini.

Menyifatkan bukan suatu yang mudah untuk hidup senang, Alisya yang mesra disapa Lisya turut mengakui ada pihak yang kurang senang apabila melihat dia menari di samping suami.

“Rezeki masing2 … bukan senang nak senang. Orang pandai menilaii dari segi rupaa. Panas terikk walaupun sakit still buat kerje. Memang kerje kami menari, hinaa sangat ke penari ni?

“Sampai ada orang cakap “suami kau menari takpe yang kau sebok nak menari tu dah kenapa?”

“Lisya just nak share. Ramai yang tak tahuu lisyaa ni bekass penari. Lisya dah pernah merasa buat show depan orang ramai, masuk pertandingan dekat banyak negeri. Alhamdulillah dapat duit dengan hasil titik peluh lisyaa sendiri. Lisya bersyukur dengan apa yang allah bagi lisya sekarang ni,” tulisnya.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Puan Lisya (@alisyanajwaa)

Perkara tersebut dikongsikan Lisya menerusi satu hantaran di Instgaram melalui satu video pendek.

“Inilah kerja kami, dengan kerje ni lahh kami dapat bayarr rumah keretee and belii barang2 dapur.

“Alhamdulillah ini rezeki saya dan suami, rezeki saya juga dapat suami yang penyayang and sentiasa bagi kata2 semangat bila lisya down.

“Orang tahu menilai kita macam2, tapi hanya lisya dan suami je tahu, susah senang sama2.

IKLAN

“Lisyaa terima teguran, tapi biarlah teguran itu beradab jangan sampai tegurr dengan kata2 yang kesat. Stay safe everyone,” tulis wanita berusia 20 tahun itu lagi.

Terdahulu, Lisya mendirikan rumah tangga bersama Alam atau nama sebenarnya, Haslam Abdul Rahman pada 7 Mac lalu di Pejabat Agama Segamat, Johor.

Foto: Instagram Alisya Najwa