“Rupanya Ramai Lagi Yang Kena, Ada Yang Depa Tiru Design Baju Sebijik Pastu Jual Harga Lagi Murah,” – Fadzil Zahari

Suami kepada pelakon Yana Samsudin, Fadzil Zahari mengimbau detik empat tahun lalu sewaktu mula menjalankan perniagaan Ayana Hijab.

Kongsinya, dia telah menempah kira-kira 8000 meter kain dengan empat warna berbeza dan dijanjikan untuk mengambilnya dua bulan sebelum raya.

Namun cukup mengecewakan apabila tempahan yang dibuat hanya siap satu minggu sebelum raya dan akibatnya, kain tersebut hanya tersidai di dalam kedai.

Dakwa Fadzil, itulah cara yang digunakan kapitalis untuk ‘membunuh’ peniaga kecil yang menjadi saingan dalam dunia perniagaan.

“Teringat lagi raya 4 tahun dulu, masa buat @ayanahijab kami order kain 8,000 meter. Janji ok kain 4 kaler ni u boleh mari ambik 2bulan sebelum raya, kami terus letak deposit 50% ONZzz.

“Sambil menunggu kain sambil plan marketing nak juai tudung macamana nak join event mana.

IKLAN

“Tunggu punya tunggu, seminggu sebelum raya baru terima kain.

“Seminggu nak raya baru dapat kain nak buat tudung raya jadah hapa… pastu hangpa tau dak?? Kaler pun salah… hang rasa macamana?

“Tak boleh tukar balik & tak sempat dah pun nak tukaq balik, last2 jadi apa kain tu berlonggok je la dalam kedai kami tak sempat buat apa.

“Tu la cara kapitalis nak bunuh peniaga kecik yang ada saingan pada produk dia, ada paham?,” dakwanya.

Pada masa sama, bapa kepada seorang cahaya mata ini juga menjelaskan, rupanya ramai peniaga turut menjadi mangsa.

“Dah la juai kain dengan orang orang macam kami, dia sendiri pun juai tudung, dia sendiri pun juai baju raya. Baju kat butik kami jual harga RM180, dia bunuh orang2 macam kami dengan jual baju harga RM10.

“Ingat kami sorang ja kena camni, rupanya ramai lagi yang kena, ada yg depa tiru design baju sebijik pastu jual harga lagi murah, habis.

“Ada tokey yang dah tak ambik supply ngan depa diganggu bisnesnya, hantaq orang buat kacau kat tempat bisnes baru tokey tuh, kesian baq hang.

IKLAN

“Yang pernah kena paham paham la kan,” tulisnya panjang lebar.

View this post on Instagram

Teringat lagi raya 4 tahun dulu, masa buat @ayanahijab kami order kain 8,000 meter. Janji ok kain 4 kaler ni u boleh mari ambik 2bulan sebelum raya, kami terus letak deposit 50% ONZzz… . . Sambil menunggu kain sambil plan marketing nak juai tudung macamana nak join event mana 😅 . . Tunggu punya tunggu, seminggu sebelum raya baru terima kain… seminggu nak raya baru dapat kain nak buat tudung raya jadah hapa… pastu hangpa tau dak?? Kaler pun salah… hang rasa macamana?? . . Tak boleh tukar balik & tak sempat dah pun nak tukaq balik, last2 jadi apa kain tu berlonggok je la dalam kedai kami tak sempat buat apa… . . Tu la cara kapitalis nak bunuh peniaga kecik yang ada saingan pada produk dia, ada paham?? Dah la juai kain dengan orang orang macam kami, dia sendiri pun juai tudung, dia sendiri pun juai baju raya. Baju kat butik kami jual harga RM180, dia bunuh orang2 macam kami dengan jual baju harga RM10 Ingat kami sorang ja kena camni, rupanya ramai lagi yang kena, ada yg depa tiru design baju sebijik pastu jual harga lagi murah, habis.. Ada tokey yang dah tak ambik supply ngan depa diganggu bisnesnya, hantaq orang buat kacau kat tempat bisnes baru tokey tuh, kesian baq hang… Yang pernah kena paham paham la kan 😏😏😏

A post shared by Fadzil Zahari (@fadzilzahari) on

Netizen turut memberikan reaksi di ruang komen dan mendoakan yang terbaik buat pasangan itu.

“Rupanya Ramai Lagi Yang Kena, Ada Yang Depa Tiru Design Baju Sebijik Pastu Jual Harga Lagi Murah,” – Fadzil Zahari “Rupanya Ramai Lagi Yang Kena, Ada Yang Depa Tiru Design Baju Sebijik Pastu Jual Harga Lagi Murah,” – Fadzil Zahari

Foto : Instagram Fadzil Zahari