Pelakon Ruhainies tampil menjelaskan sebab diriya hadir dalam keadaan senyum ke mahkamah bagi pertuduhan kes khalwat bersama pelakon Singapura, Aliff Aziz pada pagi Rabu.

Ketika ditemui MH, Ruhainies atau nama sebenarnya Nur Ruhainies Farehah Zainul Ilyas berkata, dia sangat teruja melihat rakan media berkumpul di perkarangan mahkamah.

Ruhainies Tak Pandai Menangis Depan Kamera…

“Saya senyum sebab nampak rakan-rakan media dekat sini, saya teruja setelah sekian lama tak berjumpa kalin semua. Saya bersyukur sebab kalian sudi datang awal pagi untuk prosiding hari ini.

“Ruhainies berkongsi perkara tersebut ketika ditemui selepas prosiding pertuduhan kes tersebut di Mahkamah Tinggi Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur pada pagi Rabu.

Tambah pelakon drama ‘Terjerat’ itu lagi, dia juga merupakan seorang yang tidak pandai untuk berlakon menangis secara sengaja di hadapan kamera.

IKLAN

Ruhainies Tak Pandai Menangis Depan Kamera…

“Mengenai itu, takkan saya nak menangis pula, saya tak pandai berlakon, tak pandai menangis depan kamera,

Ketika ditanya adakah dia hadir bersama Aliff, Ruhainies menafikan perkara itu dan memaklumkan bahawa mereka hanya jalan seriningan memandangkan meletakkan kereta secara berdekatan di parkir mahkamah.

IKLAN

“Eh tidak, kami datang asing cuma waktu datang mahkamah sahaja sama dan kami parkir secara berdekatan.”

Ruhainies Tak Pandai Menangis Depan Kamera…

Terdahulu, Aliff dan Ruhainies mengaku tidak bersalah atas pertuduhan liwat yang dilakukan mereka.

IKLAN

Imbas kembali, pada 9 Mac lalu, dunia hiburan kecoh apabila Aliff dan Ruhainies ditahan Jawi di sebuah kondominium mewah di Kuala Lumpur.

Mereka bagaimanapun dibebaskan dengan jaminan sekitar pukul 2 petang hari sama.

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI