Lain daripada yang lain, jenama MCC Lifestyle terus mencipta sukses tersendiri bersempena dengan sambutan Aidilfitri sebagai rangka promosi untuk koleksi baju raya apabila menampilkan 30 penyanyi rockers popular negara di dalam satu projek khas.

Bekerjasama dengan Hombre, pengasasnya Muhammad Nizar Jamaludin menjelaskan ia adalah sesuatu yang mengujakan apatah lagi menerima kerjasama terbaik daripada rockers yang terdiri daripada baharu dan lama.

“Buat kali pertama 30 artis itu dikumpulkan bagi rakaman takbir raya dianjurkan platform perkhidmatan strim filem Melayu, Siar dengan kerjasama Hombre. Rakaman dibuat di Panggung Bandaraya baru-baru ini.

“Kesemua artis segak memakai koleksi kerjasama kami. Antara artis yang terlibat termasuk ialah Zamani Slam, Akhil Hayy, Rahmad Mega, Ameng Spring, Zarul Husin, Datuk Nash, Lan Solo dan ramai lagi.

“Tanda pagar Raya Macam Rockstar, Raya Macam Legend turut dicipta sebagai sokongan kerjasama ini,” katanya yang mengasaskan jenama berkenaan bersama isteri, Nur Hafizah Shaarani.

Genap 10 tahun, pihaknya kali ini turut mengeluarkan lebih 100,000 unit koleksi baju raya, RAVE Raya 2023 selain kerjasama sulung dengan Hombre.

Malah serentak dengan itu juga, jenama berkenaan lebih bersifat interaktif dan inovatif menawarkan MCC Lifestyle Interactive Rave Raya 2023 Lookbook untuk memudahkan pembeli membuat keputusan pembelian dengan lebih sistematik.

“Lookbook atau koleksi foto pakaian dijual ini lebih memudahkan pembeli membeli dalam talian. Ia disifat sebagai strategi promosi untuk menarik pelanggan dan membantu mereka menentukan pilihan yang lebih baik. Ia lebih ‘feel’.

“Lookbook yang bagus juga dapat membantu meningkatkan jualan. Lebih tepat kita nak bantu golongan isteri contohnya buat pilihan untuk diri sendiri, suami dan anak.

IKLAN

“Ada lebih 300 pilihan koleksi ditawarkan. Kita juga tawarkan polisi 90 hari jaminan pulangan wang jika pelanggan tak berpuas hati dengan pembelian. Malah khidmat penasihat fesyen juga diberikan jika ada pelanggan mahukan bantuan atau nasihat,” katanya.

“Raya Macam Rockstar!,” – Tampilkan Zamani, Ameng & Zarul Husin, Figura 30 Rockers Berbaju Melayu Curi Perhatian “Raya Macam Rockstar!,” – Tampilkan Zamani, Ameng & Zarul Husin, Figura 30 Rockers Berbaju Melayu Curi Perhatian “Raya Macam Rockstar!,” – Tampilkan Zamani, Ameng & Zarul Husin, Figura 30 Rockers Berbaju Melayu Curi Perhatian “Raya Macam Rockstar!,” – Tampilkan Zamani, Ameng & Zarul Husin, Figura 30 Rockers Berbaju Melayu Curi Perhatian

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MCC Lifestyle (@muslimahclothing)

Mengulas lanjut, RAVE juga turut mempunyai maksud tersendiri.

“R itu merujuk kepada Romantik dengan menampilkan koleksi Abaya, gaun labuh dan jubah. Ada lebih 50 look yang sesuai untuk majlis berbuka puasa atau persalinan menunaikan umrah mahupun haji.

IKLAN

“A pula Anggun menampilkan kurung pelbagai potongan, fabrik dan kemasan. Ada koleksi songket, kurung lace, pleated, lasercut dan sulam. V pula Versatile terdiri daripada koleksi harian seperti blaus, gaun yang sesuai untuk digayakan harian atau majlis rumah terbuka.

“Manakala E pula diambil untuk abjad terakhir ejaan Hombre menerusi 20 warna koleksi baju Melayu Tailored Fit,” katanya lagi.

Malah jenama pelopor kepada tagline Your Labuh & Longgar Specialist ini kekal bertahan di liganya tersendiri selain menawarkan 10 pilihan saiz dari XXS hingga 5XL.

Sementara itu, Nur Hafizah menambah mereka turut menyertai London Modest Runway di Excel London pada 25 dan 26 Februari lalu.

“Untuk pertunjukan fesyen di London itu, kami ketengahkan 16 look bertemakan Summer Raya dan Regal Ramadan selain berpeluang membuka tiga booth di acara itu dan mendapat sambutan menggalakkan dari golongan muslim di sana.

IKLAN

“Malah 8 look diperagakan juga direka khas rakan kerjasama dari Paris. Kami juga berpeluang melebarkan rangkaian di situ sekali gus dalam perancangan meneroka perniagaan pakaian di Timur Tengah iaitu Jordan.

“Insya-Allah, kami dijemput ke sana untuk lawatan lapangan. Malah kos penerbangan dan pengangkutan turut ditanggung pembeli berpotensi,” katanya.

Jenama yang ditubuhkan pada tahun 2013 ini juga turut menaja baju raya untuk 200 orang wanita asnaf dan kanak-kanak. Majlis penyerahannya akan dibuat 10 terakhir Ramadan ini.

Tak ketinggalan, jenama ini melancarkan Blessed Beyond Belief Program bagi menaja bantuan kewangan bagi pelajar kurang berkemampuan melanjutkan pelajaran.

Selain itu, siri 30 Hari Tadabbur Ramadan bersama Pengasas Tadabbur Centre Sdn Bhd, Ustaz Muhammad Syaari Abdul Rahman turut diterbitkan menerusi aplikasi sosial Instagram.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.