“Rasa Ragu-Ragu Untuk Stop Kerja & Jadi Suri Rumah Sepenuh Masa Selepas Kahwin,” – Faralyna Idris 

Pelakon Faralyna Idris mendedahkan bahawa dia pernah berhasrat untuk berhenti kerja dan memberi fokus pada keluarga dan anak-anak.

Bagaimanapun, Fara berfikir panjang untuk meneruskan kerjaya sebagai anak seni dan perlu bijak membahagikan masa antara kerja dan keluarga.

“Im 29, married, & blessed with 2 beautiful kids. MasyaAllah, Bonda pernah ada rasa ragu-ragu utk stop bekerja sementara, utk jadi fulltime housewife right after i got married. But looking at what i have became today, Bonda tahu that i have made the right choice.

“Yes, I catched up my work-life along the way, tapi.. keputusan utk beri 300% perhatian pada “kehidupan baru” yang baru je Bonda & suami build 6 years ago adalah satu keputusan yg sgt memuaskan, yg pernah Bonda buat dlm kehidupan Bonda.

“Bukan bermaksud skrg tak bagi sepenuhnya utk keluarga tau, tapi awal dulu kan baru nak tahu mcm mana kehidupan berumah tangga, ada suami nak jaga, tup tup ada anak pula, jadi nak adjust semua benda baru tu dlm hidup sgt sgt perlukan perhatian yang lebih, masa yang lebih, usaha yang lebih,” tulisnya.

IKLAN

Dalam pada itu, pelakon wanita yang mula dikenali menerusi drama Kisah Kaisara 2 itu juga bersyukur dengan kehidupannya kini.

“Hari ini, walau masih panjang perjalanan & jauh sekali lah dgn “perfect” tu, tapi Bonda sgt puas. Walaupun bermcm perkara I have to go through. I shall save that for my next posting. Mesti ada susah senang dia kan, tapi jgn risau. Dia ada utk bantu permudahkan segalanya.

“MasyaAllah, Thank You Allah.
Sesungguhnya aturan Dia itu yang paling tepat & terbaik,” akhirinya.

View this post on Instagram

Im 29, married, & blessed with 2 beautiful kids. MasyaAllah, ❤️. Bonda pernah ada rasa ragu-ragu utk stop bekerja sementara, utk jadi fulltime housewife right after i got married. But looking at what i have became today, Bonda tahu that i have made the right choice. Yes, I catched up my work-life along the way, tapi.. keputusan utk beri 300% perhatian pada “kehidupan baru” yang baru je Bonda & suami build 6 years ago adalah satu keputusan yg sgt memuaskan, yg pernah Bonda buat dlm kehidupan Bonda. Bukan bermaksud skrg tak bagi sepenuhnya utk keluarga tau, tapi awal dulu kan baru nak tahu mcm mana kehidupan berumah tangga, ada suami nak jaga, tup tup ada anak pula, jadi nak adjust semua benda baru tu dlm hidup sgt sgt perlukan perhatian yang lebih, masa yang lebih, usaha yang lebih. Hari ini, walau masih panjang perjalanan & jauh sekali lah dgn “perfect” tu, tapi Bonda sgt puas. Walaupun bermcm perkara I have to go through. I shall save that for my next posting. Mesti ada susah senang dia kan, tapi jgn risau. Dia ada utk bantu permudahkan segalanya 🙃 MasyaAllah, Thank You Allah. Sesungguhnya aturan Dia itu yang paling tepat & terbaik. ——————————————————————— Hosts : @joyfolk @musfirahasri @disya.yoga @imahzulk @nadiah.yoga @nshmira Sponsors : @olloum.official @alandmash @thesoapbybelle @chinuptrainer . Hashtag #14daysofgratitudejournal in you posts, share your stories ( optional ), practice gratitude, have a good time, reflect & make insta friends. DAY 1 – Yesterday 🕊. DAY 2 – Today 🤲🏻 . DAY 3 – Yourself 🥰 . DAY 4 – Your Life Challenges/Scars. DAY 5 – Your Choice. DAY 6 – Your Your Achievement. DAY 7 – Your Family. DAY 8 – 3 Impactful Women In Your Life. DAY 9 – Your Friends. DAY 10 – Your Choice. DAY 11 – Your Career/Colleagues. DAY 12 – Your Hobby. DAY 13 – Your Mentor/Idol/Inspiration. DAY 14 – Your Faith. #14daysofgratitudejournal #gratitudechallenge #igchallenge

A post shared by Faralyna Idris (@faralynaidris) on

Untuk rekod, Faralyna berkahwin dengan Muhammad Fikri pada 12 Disember 2014.

IKLAN

Pasangan ini dikurniakan dua orang cahaya mata perempuan, Fira Anggun, 4 tahun dan Fira Ayu, 2 tahun.

Foto : Instagram Faralyna Idris