“Rasa Macam Nak Tercabut Nyawa I Sendiri,” – Hanya Fikirkan Pasal Anak, Penyampai Radio, Rea Kool FM Kongsi Kisah Sebelum Dijangkiti Covid-19

Penyampai radio, Rea ada berkongsi mengenai kisah diri dan juga anaknya sepanjang melalui tempoh kuarantin ketika ini.

Menurut Rea, hatinya ada kalanya berasa sangat bimbang terutamanya ketika memikirkan mengenai anaknya yang baru sahaja belajar untuk makan makanan pejal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rea Kool FM (@rea_koolfm)

 “Quarantine-Day 4, 12/1 – Faeez tested positive Covid-19. 13/1 – Dhia turned 6 months old. Masa tu ralat sangat sebab Dhia first time boleh makan solid food. So Rea masa tu buat banyak research pasal first food untuk Dhia.

“Macam-macam fikir. Ok ke dia makan ni. Macam mana kalau allergic. Tak boleh keluar, doktor boleh datang ke tengok kalau apa2 jadi,” tulisnya.

Berkongsi kisah menerusi laman Instagram, Rea memaklumkan dirinya berasa sangat bersyukur kerana ditemani oleh kakaknya ketika pertama kali dia merasai symptom dijangkiti Covid-19.

IKLAN

“Boleh kata saya manusia yang paling banyak fikir sampai keesokan harinya bahagian belakang tengkuk sakit yang amat sangat. Allah je tahu sakit tak boleh nak menunduk dan mendongak. Tapi cakap kat diri sendiri kena kuat. Tak boleh mengalah. Sebab Faeez still kuarantin.

“Nasib baik ada my sister yang jaga Dhia and that time I curi masa untuk rest secukupnya. Yes, my sister tested negative. Sekarang dia self isolate at her house. Hope stay that way. InshaAllah,” kongsinya lagi.

Dalam pada itu, penyampai radio Kool FM turut meluahkan ucapan penghargaan kepada semua pihak yang tidak putus-putus mendoakan mengenai kesihatan keluarganya.

“Again, I nak ucap thank you sangat utk yang bagi kata2 semangat dekat I dengan Faeez. Mungkin penerimaan setiap individu berbeza untuk virus ni. Tapi bila result Dhia pun positive, tak sampai setahun pun umur, of course I rasa macam nak tercabut nyawa I sendiri. She can’t even tell ‘mommy, i’m sick, mommy I’m not feeling well’.

IKLAN

“All I can do just keep praying and ask Allah to protect her. Alhamdulillah Allah Almighty listen to my duas and everyone that prayed for her! That day Dhia tested positive sampai la today Dhia sihat alhamdulillah. Itu dah cukup buat saya.

“Alhamdulillah syukur. Moga Dhia terus sihat sehingga habis tempoh kuarantin amin. Terima kasih semua yang mendoakan. I appreciate each and every one of you,” akhirinya.

Terdahulu. Rea sekeluarga telah dilaporkan positif Covid-19 pada tanggal 14 Januri lalu selepas suaminya yang juga merupakan pemain drum kumpulan Drama Band, Faeez Ikhwan ada melakukan kontak bersama rakannya yang telah dilaporkan positif wabak yang sama.

Sumber: Instagram Rea Kool FM