Sejak bermulanya Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ekoran penularan wabak COVID-19, ramai di antara kita yang terpaksa membatalkan hasrat bercuti.

Bagaimanapun, setelah lebih tiga bulan duduk di rumah, Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan negara kini beralih ke fasa Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP).

Malah, beberapa sektor sudah pun beroperasi dan syarat terdahulu dilonggarkan selagi mematuhi SOP (Standard Operating Precedures).

Jadi, ada yang dah mulai merancang percutian, seterusnya membantu menjana semula ekonomi bagi sektor pelancongan di Malaysia dan pada masa sama, inginkan aktiviti yang menarik sepanjang cuti-cuti!

Apa kata, rasai pengalaman seperti berada di set pengambaran filem sebenar dengan harga yang jimat ‘kaw-kaw’, menggunakan aplikasi Klook.

Ia memperkenalkan tawaran “Get Your Travel Back On”, menikmati promosi ‘flash deal’ iaitu beli satu, percuma satu dengan setiap pembelian tiket taman tema sepanjang bulan Julai ini.

IKLAN

ESCAPE Theme Park, Pulau Pinang

Rancang Semula Percutian Di Musim PKPP? Ini Aktiviti Fun Macam Dalam Movie Blockbuster Yang Korang Boleh Cuba, Bestnya!

Menerusi aplikasi Klook, dengan setiap pembelian tiket, anda akan menerima satu lagi tiket dewasa secara percuma. Cool teruk kan?

Oleh itu, percutian anda akan menjadi lebih jimat selain turut berpeluang mencabar diri untuk menyelesaikan semua halangan yang terdapat di ESCAPE Theme Park seolah-olah berada di dalam filem Jumanji. Best kan?

IKLAN

Terdapat lebih kurang 40 aktiviti menarik yang boleh diterokasi di sana. Antaranya Jungle Swinger, Slingshot, Three Sixty dan yang paling menarik sudah tentulah Tiub Water Slide yang mendapat pengiktirafan Guinness World Record sebagai gelongsor air terpanjang di dunia iaitu sepanjang 1,111 meter.

LEGOLAND®️ Hotel Malaysia, Johor

Rancang Semula Percutian Di Musim PKPP? Ini Aktiviti Fun Macam Dalam Movie Blockbuster Yang Korang Boleh Cuba, Bestnya!

IKLAN

Kalau nak rasa macam di set lokasi filem animasi seperti The Lego Ninjago dan The Lego Batman, gunakan Klook dengan tawaran hebat dan terokasi sendiri dunia permainan blok popular di Legoland Hotel Malaysia, Johor.

Terletak di kawasan Iskandar Puteri, Johor, Legoland dibuka kepada umum sejak 2012 lalu dan memiliki lebih 40 fasaliti di samping tarikan terkininya, tayangan filem empat dimensi (4D) menerusi ‘Lego City: Officer in Pursuit’.

Suka untuk kami kongsikan di sini, bahawa anda harus peka dengan setiap tawaran yang diberikan kerana setiap hari tawarannya adalah berbeza.

Ini kami kongsikan jadual waktu bilakah tawaran ‘flash deal’ ini akan mula dibuka. So, stand by awal-awal okay.

Activities Launch Date Promotion
Legoland Malaysia 7 July 2020, 12pm Buy 1 Legoland ticket Free 1 Sealife ticket
Legoland Malaysia 10 July 2020, 12pm Buy 2 Adult tickets Free 1 Child ticket, 1 day and 2 days
ESCAPE Theme Park 13 July 2020, 12 pm Buy 1 Free 1 adult tickets 
The Habitat Penang Hill 16 July 2020, 12pm Buy 1 Free 1 adult tickets 
Adventure Waterpark at Desaru Coast  19 July 2002, 12pm Buy 1 Free 1 adult tickets
Entopia 22 July 2020, 12pm Buy 1 Free 1 adult tickets

Nak tahu lebih? Layari www.klook.com/en-MY/promo/my-letstravel selain Ikuti Klook di Instagram dan Facebook rasminya.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI