Berkongsi aktiviti paling popular di Thailand, gelagat usahawan Datuk Seri Aliff Syukri menaiki gajah tidak semana-mana telah dikecam netizen.

Rata-ratanya menyifatkan ia sebagai satu penderaan mental dan fizikal haiwan terbabit dan menunggang haiwan berkenaan dilihat sebagai menyokong kepada penderaan tersebut.

Ulas netizen, sudah kerap kali saranan untuk memboikot aktiviti pelancongan popular negara terbabit dikongsi, namun masih tidak memberi impak kepada usahawan terbabit.

“Ramai Ada Duit Tapi Tak Ada Otak,” – Payung Foto Tunggang Gajah, DS Aliff Syukri Dikecam Konon Dera HaiwanMalah, pengguna media sosial turut menggesa agar penyanyi Bobo Dimana ini berhenti tidak mempromosikan kekejaman terhadap haiwan.“Ramai Ada Duit Tapi Tak Ada Otak,” – Payung Foto Tunggang Gajah, DS Aliff Syukri Dikecam Konon Dera Haiwan

 

IKLAN

“Ramai Ada Duit Tapi Tak Ada Otak,” – Payung Foto Tunggang Gajah, DS Aliff Syukri Dikecam Konon Dera HaiwanRata-rata bersedih melihat wajah haiwan malang itu.

“Ramai Ada Duit Tapi Tak Ada Otak,” – Payung Foto Tunggang Gajah, DS Aliff Syukri Dikecam Konon Dera Haiwan “Ramai Ada Duit Tapi Tak Ada Otak,” – Payung Foto Tunggang Gajah, DS Aliff Syukri Dikecam Konon Dera Haiwan

Menerusi posting terbaru, Aliff memuat naik  memori indah sewaktu liburan sambil bekerja di Thailand.

IKLAN

Korang nampak gajah ke korang nampak abang??

“Sebenarnya abang dah mula bosan duduk dekat Thailand ni.. maklumlah dah hampir 10 hari abg di sini.. misi abg untuk trevelog dan juga cooking show abang Amboi Amboi masak… ramai pihak yang terlibat dan banyak duit yg habis… tapi abg yakin program abg akan meletop dan ia akan menjadi satu memori indah utk abg kenang dgn team @aslcosmetic.my.

IKLAN

“Siapa Yang tak sabar tunggu program abang siap??hanya di channel YouTube tv Telajak laris tidak lama lagi..Di mana abang menjelajah lebih lima negeri di Thailand dan syukur alhamdulillah kerana semua kelengkapan tempat tinggal lokasi abg dan team abg telah ditaja sepenuhnya oleh mereka yang menghargai kerja keras abang salam ini sbb laman sosial abg yg kuat .. kiranya abang promosi tempat dia dan abang pula dapat jimatkan kos produksi shooting di sini.

“Siapa kat sini kawan abang yang tak sabar sabar.. tunggu program abang disiapkan cuba korang komen di bawah,” tulisnya.

View this post on Instagram

Korang nampak gajah ke korang nampak abang?? . . sebenarnya abang dah mula bosan duduk dekat Thailand ni.. maklumlah dah hampir 10 hari abg di sini.. misi abg untuk trevelog dan juga cooking show abang Amboi Amboi masak… ramai pihak yang terlibat dan banyak duit yg habis… tapi abg yakin program abg akan meletop dan ia akan menjadi satu memori indah utk abg kenang dgn team @aslcosmetic.my … siapa Yang tak sabar tunggu program abang siap??hanya di channel YouTube tv Telajak laris tidak lama lagi..Di mana abang menjelajah lebih lima negeri di Thailand dan syukur alhamdulillah kerana semua kelengkapan tempat tinggal lokasi abg dan team abg telah ditaja sepenuhnya oleh mereka yang menghargai kerja keras abang salam ini sbb laman sosial abg yg kuat .. kiranya abang promosi tempat dia dan abang pula dapat jimatkan kos produksi shooting di sini…siapa kat sini kawan abang yang tak sabar sabar.. tunggu program abang disiapkan cuba korang komen di bawah😘😘

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Foto : Instagram DS Alif Syukri

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI